Nordisk Renting kjøper eiendom i Drammen for 300 millioner

Nybygg på 12.600 kvadratmeter med Tesla som leietaker kjøpes av Stockholm-baserte Nordisk Renting.
SOLGT: Nordisk Renting har kjøpt denne eiendommen i Drammen. | Foto: Daniel Horgen / Nordisk Renting (PR)
SOLGT: Nordisk Renting har kjøpt denne eiendommen i Drammen. | Foto: Daniel Horgen / Nordisk Renting (PR)

– Vi skal vise økt aktivitet i Norge, sa transaksjonsdirektør Jakob Persson i svenske Nordisk Renting til EiendomsWatch i forrige uke.

Torsdag morgen melder Nordisk Renting om kjøp av det selskapet karakteriserer som et «ekstraordinært anlegg» i Drammen. Det dreier seg om et anlegg på 12.600 kvadratmeter i Kobbervikdalen i Drammen, hvor Tesla er leietaker. Prisen er 300 millioner norske kroner.

– Vi opprettholder en stabil posisjon i markedet og har tydelige vekstambisjoner i våre kjerneområder: Norge, Sverige og Finland. Dette oppkjøpet er i tråd med vår strategi og fokuset på langvarige leieavtaler med større bedrifter og offentlige institusjoner. Vi ser frem til å utvide vårt kundegrunnlag med dette anlegget, sier Ludwig Parke, Director innen nye transaksjoner i Nordisk Renting, i en pressemelding.

Ifølge meldingen er anlegget utstyrt med moderne løsninger som møter dagens ESG-krav, inkludert solcelleanlegg og bioenergi-basert oppvarming. Forventet sertifisering er Breeam In-Use Excellent, og det har energiklasse A. I tillegg til kontorlokaler, servicefasiliteter og uthentingsområder, vil det også inkludere et bildepot og en bioenergifyringssentral.

Anlegget har en strategisk beliggenhet i Kobbervikdalen i Drammen, ett minutt fra E18 og fem minutter fra Drammen sentrum. Det er også kort avstand til Drammen havn, Norges største bilhavn, hvor biler ankommer Norge. 

Selgerne

Selger og utvikler av eiendommen er Eidra (tidligere Drammen kommune eiendomsutvikling AS) og Eneo Eiendom. 

Nordisk Renting ble bistått i transaksjonen av Oslo Finans Eiendom. Juridisk bistand ble utført av Advokatfirmaet Wikborg Rein. Svensson Nøkleby Advokatfirma ANS har bistått selger.

Ønsker flere norske kunder

Transaksjonsdirektør Jakob Persson har tidligere uttalt at selskapet ønsket flere norske kunder.

– Det kan være både selskaper og offentlige institusjoner. Den viktigste drivkraften rundt nye forretninger er sterke kunder, og gjennom dette er vi generelt interessert i all type eiendom, så lenge den har en strategisk betydning for kunden, sa Persson rundt årsskiftet.

Persson trakk frem Oslo-regionen som mest interessant, men at også byer som Bergen og Stavanger var aktuelle.

– Med vårt utgangspunkt om kunden først, er geografi og type eiendom mindre viktig. Det viktige er at det er strategisk eiendommer for kunden. Verdien på det vi kjøper kan være alt fra 50 millioner til 1,5 milliarder kroner, avhengig av om det er et enkeltbygg eller en portefølje, sa Persson. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

FANT LOKALER TIL LULULEMON: Lars Simen Paulgaard fra Malling & Co. | Foto: Eiendomshuset Malling & co

Åpner ny flagship store på Karl Johan

Les også

FØR OG ETTER: Prosjektet før og etter behandlingen av PBE som medførte en redusering i antall etasjer. Selv om etaten er fortsatt ikke tilfreds med det arkitektoniske uttrykket, har de gitt tommel opp. | Foto: Lillestrøm Arkitekter

Obos og Nordr får tommel opp av PBE på Løren

For abonnenter

FANT LOKALER TIL LULULEMON: Lars Simen Paulgaard fra Malling & Co. | Foto: Eiendomshuset Malling & co

Åpner ny flagship store på Karl Johan