EiendomsWatch

Rekordmange overnattinger i Norge i juli - og prisene stiger

Prisen på hotellrom i Norge gjorde et hopp i fellesferien sammenlignet med samme periode i fjor.

Foto: NTB

Det ble registrert 6,6 millioner overnattinger i Norge i juli i år. Ifølge Statistisk sentralbyrå er dette det høyeste antallet de har registrert i løpet av en enkelt måned. Mange overnattinger på hotell og fremdeles økning i norske overnattinger på campingplasser og andre utleieenheter var årsaken til dette.

Losjiomsetningen ved hotellene var i juli i år 18 prosent høyere enn i samme måned i fjor, til tross for uendrede tall for overnattinger. Gjennomsnittsprisen per rom var på 1.272 kroner, som er en oppgang på 15 prosent sammenlignet med juli 2020. Det var en økning for alle fylker, med unntak av Svalbard der prisen var uendret. Størst var økningen i Agder og Vestfold og Telemark.

Til tross for flere lettelser i reiserestriksjonene var det få utenlandske overnattinger i juli i år sammenlignet med årene før koronapandemien.

Det var 3 millioner overnattinger på hotell i juli i år, om lag det samme som i juli i fjor. Sammenlignet med juli i 2020 var det en økning i antallet på overnattinger i Oslo og Innlandet, mens antallet overnattinger falt mest i Vestland, Agder og Møre og Romsdal.

Selv om det i juli i år var flere hotellovernattinger i Oslo enn i juli 2020, var det langt færre enn det som var vanlig i Oslo i juli i årene før koronautbruddet. Sammenlignet med juli 2019 var nedgangen i Oslo på 37 prosent. Innlandet og Trøndelag var fylkene med størst økning i tallet på hotellovernattinger sammenlignet med juli 2019.

Les mer hos SSB

 

Mer fra EiendomsWatch

Svensk boligaktør jakter norsk partner

Co-living-aktøren Allihoop ønsker å etablere seg utenfor Sverige. – Oslo er en veldig interessant by som vi trenger å lære mer om, sier Milad Barosen, toppsjef og medgründer, til EiendomsWatch.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger