Scandic økte omsetningen med nesten 80 prosent

Proppen ser ut til å ha løsnet for Scandic med økt sommertrafikk og lempede korona-restriksjoner.
SOLID BEDRING: Scandic økte omsetning, resultat og belegg kraftig i tredje kvartal. | Foto: NTB / Geir Olsen
SOLID BEDRING: Scandic økte omsetning, resultat og belegg kraftig i tredje kvartal. | Foto: NTB / Geir Olsen

Allerede for to uker siden var Scandic Hotels ute med et positivt resultatvarsel for tredje kvartal, hvor det blant annet ble sluppet tall for belegg og justert driftsresultat.  Nå er selskapet ute med hele rapporten.

Scandic Hotels rapporterer om en vekst i nettomsetningen på 79 prosent til 3734 millioner svenske kroner i tredje kvartal. Belegget var på 55,1 prosent, opp fra 27,1 prosent i foregeående kvartal og 36 prosent i tilsvarende periode i fjor.

Justert EBITDA (inntjening før renter, skatt, avskrivninger og nedskrivninger) økte fra 90 millioner svenske kroner i tredje kvartal 2020 til 709 millioner kroner i år.

Resultatet påvirkes positivt av blant annet statsstøtte på 132 millioner kroner og 150 millioner kroner som følge av midlertidige effekter av Scandics karantenevirksomhet i Norge.

Når man ser på tallene per tredje kvartal var nettoomsetningen 6303 millioner svenske kroner, opp tre prosent fra samme periode i fjor. Justert EBITDA gikk fra minus 1221 millioner svenske kroner til minus 430 millioner kroner.

– Klar bedring i hovedstedene

– Vi er glade for å konstatere at beleggsgrad og gjennomsnittlig inntekt per tilgjengelig rom (RevPAR) økte betydelig i alle land i løpet av sommeren, takket være god etterspørsel fra innenlandske fritidsreisende. Fremfor alt så vi en klar forbedring i hovedstedene fra fjorårets lave nivå med støtte fra lempede restriksjoner på samlinger og restauranter, sier Scandic-sjef Jens Mathiesen i en pressemelding.     

– Det er et stort oppdemmet møtebehov blant våre bedriftskunder etter en lang periode som har vært preget av omfattende restriksjoner og hjemmekontor. Vi har den siste tiden sett en økning i bookingaktiviteten, ikke minst for møter, som er drevet av at restriksjonene gradvis er fjernet og at  flere og flere nå vender tilbake til et normalt arbeidsliv på arbeidsplassen, sier han.

Ser økt belegg i høst

Scandic-sjefen opplyser at møtevirksomheten deres nå er på cirka 70 prosent av nivået fra samme periode i 2019.

– Det føles veldig bra at vi igjen har kunne ønske mange ansatte velkommen til Scandic ettersom hotellmarkedet har blitt bedre. Vi fortsetter å skalere opp bemanningen vår samtidig som vi har fokus på kostnadseffektivitet og med en klar ambisjon om å permanent styrke lønnsomhetsnivået vårt. Etterspørselen har styrket seg de første ukene av oktober takket være økte forretningsreiser. I lys av den økte bookingaktiviteten ser vi positivt på markedsutviklingen for resten av året. Vi forventer at belegget vil ligge på rundt 58 prosent i oktober og minst 60 prosent i november. Vi vurderer fortsatt at positiv kontantstrøm oppnås ved en gjennomsnittlig beleggningsgrad på rundt 50 prosent, sier Mathiesen.                                                                                                                        

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

FØR OG ETTER: Prosjektet før og etter behandlingen av PBE som medførte en redusering i antall etasjer. Selv om etaten er fortsatt ikke tilfreds med det arkitektoniske uttrykket, har de gitt tommel opp. | Foto: Lillestrøm Arkitekter

Obos og Nordr får tommel opp av PBE på Løren

For abonnenter

FANT LOKALER TIL LULULEMON: Lars Simen Paulgaard fra Malling & Co. | Foto: Eiendomshuset Malling & co

Åpner ny flagship store på Karl Johan