Stordalen ute av Strawberry Publishing

Petter Stordalen selger seg helt ut av forlaget han startet i 2018.
NY TID: Her er Petter Stordalen i 2018, året da han gikk inn i forlagsbransjen med Strawberry Publishing. Nå går han vekk fra selskapet. | Foto: Vidar Ruud, NTB
NY TID: Her er Petter Stordalen i 2018, året da han gikk inn i forlagsbransjen med Strawberry Publishing. Nå går han vekk fra selskapet. | Foto: Vidar Ruud, NTB

Fredag ble det kjent at hotellkongen Petter Stordalen trekker seg ut av forlagsbransjen ved å selge alle aksjene sine i Strawberry Publishing til den svenske eieren Bonnier.

– Selv om beslutningen har ligget i kortene siden Bonnier kjøpte seg inn, er det ikke uten et visst vemod jeg forlater Strawberry Publishing, sier Petter Stordalen i en melding fra forlaget ifølge VG, som omtalte saken først.

Kjøpesummen er ikke kjent. I oktober ble det kjent at morselskapet Strawberry selger seg ut av Tibber ved at Schibsted kjøper Strawberrys aksjer i strømselskapet for 350 millioner kroner. Denne transaksjonen forventes gjennomført i løpet av november.

– Vi har i dag drøye syv milliarder kroner i investeringsporteføljen vår, de neste årene skal det dobles slik at Strawberry blir et av Nordens ledende investeringsselskaper. Da er det naturlig at vi realiserer gevinster i selskaper hvor vi ikke lenger er den ledende investoren, sier Petter Stordalen til VG.

Selv om Stordalen selger seg ut på eiersiden i Strawberry Publishing fortsetter han som forfatter på forlaget, skriver avisen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også