EiendomsWatch

Stordalen ute av Strawberry Publishing

Petter Stordalen selger seg helt ut av forlaget han startet i 2018.

NY TID: Her er Petter Stordalen i 2018, året da han gikk inn i forlagsbransjen med Strawberry Publishing. Nå går han vekk fra selskapet. | Foto: Vidar Ruud, NTB

Fredag ble det kjent at hotellkongen Petter Stordalen trekker seg ut av forlagsbransjen ved å selge alle aksjene sine i Strawberry Publishing til den svenske eieren Bonnier.

– Selv om beslutningen har ligget i kortene siden Bonnier kjøpte seg inn, er det ikke uten et visst vemod jeg forlater Strawberry Publishing, sier Petter Stordalen i en melding fra forlaget ifølge VG, som omtalte saken først.

Kjøpesummen er ikke kjent. I oktober ble det kjent at morselskapet Strawberry selger seg ut av Tibber ved at Schibsted kjøper Strawberrys aksjer i strømselskapet for 350 millioner kroner. Denne transaksjonen forventes gjennomført i løpet av november.

– Vi har i dag drøye syv milliarder kroner i investeringsporteføljen vår, de neste årene skal det dobles slik at Strawberry blir et av Nordens ledende investeringsselskaper. Da er det naturlig at vi realiserer gevinster i selskaper hvor vi ikke lenger er den ledende investoren, sier Petter Stordalen til VG.

Selv om Stordalen selger seg ut på eiersiden i Strawberry Publishing fortsetter han som forfatter på forlaget, skriver avisen.

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch