EiendomsWatch

Slik er den nye eierstrukturen i Flying Elephant

Majoriteten av eierskapet til Flying Elephant-konsernet er flyttet til stiftelsen TY, men Haare-familien kontrollerer fortsatt virksomheten i selskapet.

HAARE BEHOLDER KONTROLLEN: Flying Elephant-konsernet har vært eid av Asmund Haare med familie siden First Hotels ble grunnlagt i 1993. Nå er majoriteten av eierskapet flyttet til stiftelsen TY, men Haare-familien kontrollerer fortsatt virksomheten i selskapet. | Foto: Heiko Junge / NTB

Eierskiftet skjer som en konsekvens av en lenge planlagt restrukturering av Flying Elephant, der det har vært viktig å bevare selskapet og verdiene med tanke på fremtidige generasjoner. Dette opplyser selskapet i en pressemelding.

Som en følge av de endringene som nå er gjennomført, har Asmund Haare trukket seg fra alle formelle roller i selskapet, og nytt styre og ny konsernledelse er på plass.

Anders Moe tiltrådte som konsernsjef i 2019, mens Stig Bech overtok som styreleder etter Haare i 2020.

Den nyetablerte stiftelsen TY overtok som majoritetseier i Flying Elephant i 2020. Da ble den tilført 90 prosent av selskapets aksjer, mens Haare-familien eier de resterende 10 prosent.

TY vil kun eie B-aksjer, som gir rett på et utbytte, og disse aksjene har ingen stemmerett. Det vil si at Haare-familien gjennom sine A-aksjer beholder den fulle kontrollen på virksomheten i Flying Elephant.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer fra EiendomsWatch

Disse eiendomsaktørene har meldt flytting fra Norge i 2022

I løpet av året har flere milliardærer flyttet ut av Norge, og noen av de er knyttet til eiendomsbransjen. Minst tolv personer tilknyttet eiendomsbransjen har flyttet ut av Norge i løpet av 2022,. For de aller fleste er det Sveits som frister mest, men noen velger Italia som sitt nye bosted.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch