NHO Reiseliv langer ut mot regjeringens krisepakke: De store byhotellene faller utenom

Lavt maksbeløp gjør at de store byhotellene faller utenom regjeringens krisepakke, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv
TAKET ER FOR LAVT: Maksimalt støttebeløp kuttes fra 20 til 15 millioner kroner for tomånedersperioden november/desember. Det gjør at de store byhotellene faller utenom, ifølge Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv. | Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB
TAKET ER FOR LAVT: Maksimalt støttebeløp kuttes fra 20 til 15 millioner kroner for tomånedersperioden november/desember. Det gjør at de store byhotellene faller utenom, ifølge Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv. | Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB
NTB

Kompensasjonsordningen gis ikke til bedrifter som har et overskudd i løpet av året, men som viser til omsetningstap i november og desember.

Krisepakke til næringslivet forlenges - treffer for dårlig mener NHO 

– Det betyr at restauranter, hoteller og uteliv som har vært tøffe med kostnadene fram mot sommeren, og som har jobbet beinhardt med å reise seg igjen, skape aktivitet, og som klarte å tjene penger i de gode sommermånedene slik at de hadde et lite overskudd ved utgangen av november, sitter med hele tapet selv i desember, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

– Dette er et ekstra slag i magen etter gårsdagens nyheter om full skjenkestopp i hele landet som i realiteten betyr nedstengning av servering- og utelivsbransjen, tilføyer hun.

– Blir straffet

NHO Reiseliv påpeker at mange har klart å skaffe et lite overskudd fordi de risikerer å bli slått konkurs om de går i underskudd. Dermed straffes de ved at de ikke får kompensasjon, mener Krohn Devold.

Hun etterspør også lønnsstøtteordning, som regjeringen nå jobber med å utarbeide. Og hun mener antall lønnspliktige dager må reduseres til fem dager ved permittering.

– De aller fleste tvinges til å permittere nå på grunn av skjenkestoppen som har revet bort næringsgrunnlaget til hele servering- og utelivsbransjen, sier Krohn Devold.

– Maksbeløpet er for lavt

NHO Reiseliv mener også at taket på kompensasjonsordningen er for lavt. Maksimalt støttebeløp er varslet kuttet fra 20 til 15 millioner kroner for tomånedersperioden. Det gjør at de store byhotellene faller utenom, ifølge Krohn Devold.

– Regjeringen svikter de ansatte i kjedehotellene i byene, som utgjør svært mange av reiselivets ansatte. Disse ansatte er like viktige som de ansatte i små og mellomstore bedrifter, sier hun.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

UNG I NÆRINGSEIENDOM: På onsdag deltok 70 medlemmer av Ung i Næringseiendom på en byvandringstour i Oslobukta hvor de fikk et unikt innblikk i hva som rører seg i området - i regi av deres sponsor Carucel Eiendom. | Foto: Ung i Næringseiendom

Ung i Næringseiendom på byvandring i Oslo

For abonnenter