EiendomsWatch

Ringnes-eide Pandox blar opp nærmere en halv milliard for skotsk leilighetshotell

Pandox kjøper leilighetshotell i Edinburgh for drøyt 480 millioner kroner.

Foto: PR / Pandox

Christian Ringnes er største eier i Pandox gjennom sitt selskap Eiendomsspar. Helene og Christian Sundt er også store eiere med direkte eierposter på 18 prosent hver i tillegg til en mindre andel via sitt eierskap i Eiendomsspar.

Nå er det klart at Pandox satser på den skotske hovedstaden med å kjøpe opp et leilighetshotell i Edinburgh med 146 rom.

Leietaker er Adagio Aparthotels og Pandox forventer at hotellet vil bidra med cirka 2,2 millioner pund i netto driftsinntekt årlig i et normalisert marked.

– Det er en attraktiv hotelleiendom i et spennende segment i en dynamisk og voksende by. Hotellet ligger strategisk og sentralt til i et av Storbritannias mest attraktive hotellmarkeder med en godt diversifisert etterspørsel og meget gode RevPAR-nivåer, sier Pandox' administrerende direktør Liia Nõu i en pressemelding.

– Med oppkjøpet vil Pandox ha eksponering mot «extended stay»-segmentet, som vi håper å kunne vokse i vår portefølje på lang sikt, fortsetter hun.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer fra EiendomsWatch

Nytt tiltaksforbud hasteinnført i Oslo etter funn av kvikkleire

Plan- og bygningsetaten har sendt ut varsel til eiere av flere hundre eiendommer på Frysja om å ikke gjøre noe som kan medføre risiko for skred. Obos har fått det selskapet kaller en stoppordre og møter Oslo kommune sammen med Stor-Oslo Eiendom for å følge opp situasjonen rundt sitt felles byggeprosjekt.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch