Scandic etablerer Nord-Norges største hotell

Scandic Norge og gårdeier Totaleiendom har signert avtale om utbygging av et hotell med 305 rom i Tromsø.
STØRST I NORD-NORGE: Scandic Vervet Tromsø skal stå klart i 2024/25. | Foto: Scandic
STØRST I NORD-NORGE: Scandic Vervet Tromsø skal stå klart i 2024/25. | Foto: Scandic

Scandic Vervet Tromsø med 305 rom og 16.500 kvadratmeter får en fremtredende plassering i den nye bydelen, Vervet, som er under utbygging i Tromsø. Torsdag ble avtalen mellom Scandic Norge og gårdeier Totaleiendom signert.

– En merkedag for Scandic

– Dette er en merkedag for oss i Scandic Norge. Vi har stor tro på Tromsø som destinasjon, og med dette prakthotellet får vi en enda sterkere tilstedeværelse i området. Dette blir spydspissen i et utrolig spennende byutviklingsprosjekt, og vi gleder oss til å komme i gang, sier direktør for forretningsutvikling og tekniske tjenester i Scandic Norge, Wendel Holdener.

Prosjektet han sikter til er Vervet, det gamle skipsverftsområdet som nå er i ferd med å forvandles til en splitter ny bydel. Området ligger sentralt til i Tromsø, med utsikt mot skipsleia, Ishavskatedralen, Tromsdalstinden og mye mer. Her vil det være restauranter, kafeer, utesteder og butikker, og det etableres også et betydelig antall leiligheter.

Det er også her det nye Scandic-hotellet skal stå klart i løpet av vinteren 2024/2025.

Scandic Vervet Tromsø vil strekke seg over 12 etasjer og 16.500 kvadratmeter, og dermed være Nord-Norges største hotell.

Gårdeier: – Vervet har vært en kjempesuksess

Eiendomssjef Ørjan Ånesen hos Totaleiendom er glad for å ha kommet til enighet med Scandic Norge om en avtale, og beskriver det nye hotellet som den siste brikken i arbeidet med å gjøre Vervet til en komplett bydel.

– Vervet har vært en kjempesuksess til nå, og vi har lykkes med å skape god aktivitet i bydelen. Med etableringen av dette unike hotellet håper vi å ta ytterligere steg. Vi ønsker å gi noe tilbake til Tromsøs befolkning gjennom alt vi foretar oss her, og med Scandic Vervet Tromsø vil vi få en enda mer levende bydel, sier Ånesen i meldingen.

Byggingen av Scandic Vervet Tromsø starter etter planen om seks måneder. Hotellet vil bli Svanemerket, og som et av svært få hoteller sertifisert som Breeam-Nor Excellent.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også