Stordalen utvider hotell med over 11.000 kvadratmeter

Petter Stordalen og resten av eierne øker kapasiteten til Quality Hotel Panorama i Trondheim med 200 rom i et nytt tårn på 20 etasjer.
HØYREIST: Dagens Quality Hotel Panorama skal vokse og få to tårn i løpet av de neste to årene, hvis alt går etter planen som Petter Stordalen og de andre eierne har for hotellet. | Foto: Nordic Choice Hotels / Terje Pedersen, NTB
HØYREIST: Dagens Quality Hotel Panorama skal vokse og få to tårn i løpet av de neste to årene, hvis alt går etter planen som Petter Stordalen og de andre eierne har for hotellet. | Foto: Nordic Choice Hotels / Terje Pedersen, NTB

Hotellet skal utvides med totalt 11.300 kvadratmeter – nesten dobbelt så mye som de eksisterende 6500 kvadratmetrene, ifølge en pressemelding fra Nordic Choice Hotels.

– Endelig kommer vi i gang med utvidelsen som har vært planlagt lenge. Dette blir et enormt løft for Trondheim, Tiller og Trøndelag, og vi får nå Norges mest moderne og fleksible konferansesenter sør i Trondheim. Målet er at det er klart 1. juni 2024, sier Nordic-grunnlegger Petter A. Stordalen via meldingen.

Det nye hotelltårnet blir på 20 etasjer med 200 nye gjesterom deriblant familierom, suiter og funksjonstilpassede rom. Hotellets eksisterende rom er nylig renovert, og totalt får hotellet 327 gjesterom. Det blir også stort treningsrom, mens eksisterende restaurant og bar blir kraftig utvidet.

I konferansesenteret får hotellet en storsal med plass til opptil 1250 deltakere. I tillegg har man 16 møterom av ulik størrelse, og konferansekapasiteten blir totalt på godt over 2000 personer.

Hent er entreprenør, mens LINK Arkitektur er arkitekter. Hotellet skal eies 50/50 av Joh. Johannson Eiendom og Strawberry Properties, og driftes av Nordic Choice Hotels under hotellkjeden Quality Hotel.

Snittinntekten per tilgjengelige rom (RevPAR) i Trondheim (inkludert flyplasshotell i Stjørdal) var i april 603 kroner, ifølge data fra Benchmarking Alliance. Tallene er bearbeidet av hotellrådgiver Peter Wiederstrøm i Wiederstrøm Hotel Consulting. Ser man tilbake til april 2019, er RevPAR i Trondheim opp med drøye 100 kroner.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også