Citybox-sjefen etter rekordår:  – Det er hinsides!

– Tallene viser at vi har en modell og variabel kost som er veldig lav, og at vår driftsmodell fungerer, sier administrerende direktør Eivind Hjulstad i Citybox.
ER STRÅLENDE FORNØYD: Administrerende direktør Eivind Hjulstad i Citybox. | Foto: Citybox
ER STRÅLENDE FORNØYD: Administrerende direktør Eivind Hjulstad i Citybox. | Foto: Citybox

Lavpriskjeden Citybox har lagt bak seg et rekordår. I 2022 endte omsetningen på de fire hotellene i kjeden på 203 millioner kroner med et positivt resultat før skatt på 34 millioner kroner.

– Det er hinsides! Citybox har det femte største hotellet i Oslo, og vi måler gjerne belegg, gjennomsnittspriser og RevPAR i denne bransjen – men snakker lite om omsetning og økonomi. Tallene viser at vi har en modell og variabel kost som er veldig lav, og at vår driftsmodell fungerer. I hovedstaden leverer vi RevPAR på 135 kroner over markedet. Vi oppnår en bunnlinje vi er veldig godt fornøyd med, sier administrerende direktør Eivind Hjulstad til Hotellmagasinet

Han eier 13,7 prosent av hotellkjeden og drømmer om 60 hotell innen 2030.

Oslo-hotellet, som har 341 rom, hadde en omsetning på 116 millioner kroner, som er en økning på 55 millioner fra 2021. Resultat før skatt var 22 millioner mot 2 millioner i 2021. Belegget var 89 prosent, 28 prosentpoeng over markedet, og hotellet oppnådde en RevPar på 930 kroner, mens markedet generelt i Oslo kunne skilte med 795 kroner

– Jeg er litt overrasket over utviklingen basert på pandemien og de økte kostnadene. Mange spådde at det ville komme en ketchup-effekt etter pandemien, men at hotellbransjen deretter ville få problemer med de økte kostnadene. Tallene fra 2022 og det vi ser så langt i år viser at folk ønsker å bruke penger på reise, og mange legger turen til våre hotell. Gjennomsnittsprisen på hotellrom har økt mye dette året. Det er selvfølgelig svært gledelig, sier Hjulstad til Hotellmagasinet.

Citybox skal åpne hoteller i Stavanger, Tromsø, Brussel, Helsinki og Stockholm. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også