EiendomsWatch

Obos tar vinneroppskrift til Sverige

Obos har hatt suksess med joint ventures i Norge. Nå har selskapet fått på plass en dedikert joint venture-sjef som skal få fart på dette også i Sverige.

OBOS I SVERIGE: Jens Rooth slutter seg til selskapet for å ta ansvar for joint venture-prosjektene. | Foto: Obos

Obos Nya Hem i Sverige har ansatt Jens Rooth som joint venture-sjef. Det dreier seg om en nyopprettet stilling. Rooth får i oppgave å drive og utvikle store prosjekter i de tre storby-regionene i Sverige.

Obos ønsker å øke andelen joint venture-prosjekter i Sverige, både i form av oppkjøp og gjennomføring. Selskapet viser til Norge, hvor man har en bred historie med gjennomførte joint venture-prosjekter. I Norge utgjør nå disse omtrent 50 prosent av den totale andelen Obos-prosjekter.

– Hva er ambisjonen i Sverige?

– Ambisjonen er å ha like stor suksess med JV-prosjekt i Obos Nye Hjem som i Obos Nye Hjem, noe som betyr en stor økning fra dagens nivå som består av et prosjekt i Göteborg, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i Obos til EiendomsWatch.

– Hvor viktig er joint ventures i Norge?

– Det er viktig. Samtidig er det slik at de aller største prosjektene, som Kværnerbyen, Fornebu og Ulven, har vi løftet alene, sier han.

Jens Rooth får tittelen Operations Manager for Joint Venture og prosjektleder hos OBOS Nya Hem, basert på Stockholmskontoret. Han kommer fra Besqab, men har tidligere erfaring fra Riksbyggen og JM AB.

Han tiltrer sin stilling i Obos i oktober 2021.

Mer fra EiendomsWatch

Svensk boligaktør jakter norsk partner

Co-living-aktøren Allihoop ønsker å etablere seg utenfor Sverige. – Oslo er en veldig interessant by som vi trenger å lære mer om, sier Milad Barosen, toppsjef og medgründer, til EiendomsWatch.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger