Ole Halvor Svenkerud ny konstituert toppsjef i Solon Eiendom

Solon Eiendom har fått på plass ny konstituert administrerende direktør Ole Halvor Svenkerud, samt et nytt styre ledet av Finn Haugan.
NY SOLON-SJEF Ole-Halvor Svenkerud tar over etter Andreas Martinussen | Foto: Solon Eiendom
NY SOLON-SJEF Ole-Halvor Svenkerud tar over etter Andreas Martinussen | Foto: Solon Eiendom

I forbindelse med oppkjøpet av Solon Eiendom ASA fra SBB og Obos, gjennomføres det i dag en de-notering av selskapet på Oslo Børs.

I tillegg har nåværende driftsdirektør (COO) Ole Halvor Svenkerud, blitt konstituert som administrerende direktør med umiddelbar virkning.

Med Svenkerud på plass vil Andreas Martinussen innen kort tid fristilles fra sin jobb i selskapet. 20. januar ble det kjent at Martinussen blir ny sjef for Nordr.

– Klare signaler fra styret

– Styret har gitt klare signaler om at de ønsker å satse på Solon som et selvstendig selskap, de viser sterk interesse for å bygge opp posisjonen ytterligere samt har et genuint ønske om å satse på de flinke menneskene her. Summen av dette gjorde meg trygg på å takke ja til jobben, sier Ole Halvor Svenkerud i meldingen.

Nytt styre

Solon Eiendom har fra i dag et nytt fungerende styre ledet av Finn Haugan, tidligere administrerende direktør i Sparebanken Midt-Norge.

Styret i Solon Eiendom vil til sammen bestå av seks medlemmer hvor eierne Obos og SBB er godt representert. Fra Obos sitter både konsernssjef Daniel Siraj og konserndirektør for aksjeinvesteringer og forretningsutvikling, Ingunn A. Randa.

Viseadministrerende direktør i SBB, Krister Karlsson, samt Jan-Erik Höjvall, tidligere administrerende direktør i flere større svenske eiendomsselskap, skal ivareta SBB sine eierinteresser. I tillegg vil også Line Ravlo-Losvik, nå partner i DLA Piper, være styremedlem.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også