Linstow henter Barth til utviklingssatsing

Ansetter arkitekt Benjamin Barth i nyopprettet stilling som senior by- og områdeutvikler.
NY JOBB: Benjamin Barth er utdannet arkitekt og har mer enn ti års arbeidserfaring med bærekraftig by- og stedsutvikling. Nå skal han bidra til dette for Linstow. | Foto: Linstow
NY JOBB: Benjamin Barth er utdannet arkitekt og har mer enn ti års arbeidserfaring med bærekraftig by- og stedsutvikling. Nå skal han bidra til dette for Linstow. | Foto: Linstow

Nyansettelsen er et ledd i Linstows satsinger innenfor by- og områdeutvikling, sosial bærekraft og helsefremmende stedsutvikling, heter det i en pressemelding.

Ifølge meldingen er Benjamin Barth utdannet arkitekt fra Bergen Arkitekthøgskole og Oxford Brookes University, og har mer enn ti års arbeidserfaring med bærekraftig by- og stedsutvikling fra A-lab, Plan- og bygningsetaten i Oslo og Bylivsenteret i Norske arkitekters landsforbund (NAL).

– Som arkitekt og planlegger er jeg opptatt av prosjekter som «bygger samfunn» i et større perspektiv, ved å bidra til attraktiv by- og stedsutvikling og skape merverdi for egne brukere, besøkende og byen omkring. Linstow har mange spennende byutviklingsprosjekter i bagasjen og på tegnebordet, og jeg ser fram til å ta del i dette arbeidet, sier Barth via pressemeldingen.

Linstow kjøper Innovasjon Norges gamle hovedkontor i Akersgata

– Vi er glade for å få Benjamin med på laget. Vi er opptatt av samfunnsansvar og spørsmål knyttet til sosial bærekraft og denne ansettelsen tilfører moment til vår satsing på bærekraftig by- og stedsutvikling, sier utviklingsdirektør i Linstow, Terje Lorentzen.

Varsler utvidelse

Linstow er involvert i flere store utviklingsprosjekter i Norge, og har en klar ambisjon om å engasjere seg i flere større byutviklingsprosjekter de neste årene.

Før sommeren inngikk Linstow avtale om kjøp av eiendommer på Adamstuen og i Akersgata i Oslo.

Linstow-sjefen om storkjøpet: – Vi er mer og mer overbevist om at dette området er fantastisk å utvikle

«Begge eiendommene ligger i områder med et uttalt behov for by- og områdeutvikling, og har stort potensial for transformasjon av eksisterende bygningsmasse», skriver selskapet.

Da kjøpet av tomten som tilhørte den gamle Veterinærhøgskolen på Adamstuen ble kjent for en drøy måned siden sa konsernsjef Per Mortensen i Linstow til EiendomsWatch at han ser for seg aktivitet der allerede neste år.

Satser på helseforskning

Linstow har et samarbeid med SINTEF om et forskningsprosjekt om helsefremmende stedsutvikling, som har til hensikt å utvikle ny kunnskap om hvordan et sted blir helsefremmende i praksis.

«Resultatene fra prosjektet skal mates inn i selskapets nåværende og framtidige prosjekt- og eiendomsportefølje», heter det i pressemeldingen.

Satsingen har en total ramme på 32 millioner kroner, der Linstow og Norsk Forskningsråd støtter forskingsprosjektet med 16 millioner hver.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også