EiendomsWatch

Statsbygg-sjefen: – Mangfold er ikke noe man får av seg selv

Sju av ti ledere i eiendomsbransjen er menn, men Statsbygg skiller seg positivt ut når det kommer til kvinnelige ledere. – Det har stor verdi at viktige avgjørelser tas av et bredt utvalg kloke hoder, sier administrerende direktør Harald Nikolaisen.

STATSBYGGS LEDERGRUPPE: Jarle Kvalvik (til venstre), Marius Tunstad, Hege Njaa Aschim, Elin Karfjell, Harald V. Nikolaisen, Cathrine Mørch, Anders Fylling, Hege Maria Eriksson og Bjørn Melheim. | Foto: Statsbygg

Sju av ti ledere i eiendomsbransjen er menn. Det viser en undersøkelse fra Norsk Eiendom, som for første gang har kartlagt mangfoldet blant de 280 medlemsbedriftene sine.

– Med stedene vi bor, jobber, lærer, opplever og møtes skaper eiendomsbransjen rammene for folks hverdagsliv. Det er et stort ansvar vi tar på alvor. For å kunne ta gode strategiske valg som bidrar til økt mangfold, trenger vi kunnskap om hvor vi står. Det har vi fått nå, sier administrerende direktør Tone Tellevik Dahl i Norsk Eiendom i en melding.

– Eiendomsbransjen må styrke bredden

I undersøkelsen har forskere ved OsloMet sett nærmere på alt fra hva slags utdanning eiendomsutviklere har, om de har flerkulturell bakgrunn, hvordan de stemmer politisk, hvordan de selv bor og hvordan de kommer seg til jobb.

Et av funnene er at sju av ti ledere i eiendomsnæringen er menn. Undersøkelsen vil bli lagt frem i sin helhet under Arendalsuka på bransjesamarbeidet Bygg Arena Arendal onsdag 17. august.

– Eiendomsbransjen må styrke bredden i hvem vi er for å bedre kunne representere samfunnet og svare på framtidens utfordringer og behov. Dette handler om å sikre konkurransedyktighet. Samfunnet blir mer og mer opptatt hvordan byer og tettsteder skal utvikles, og mangfold vil bli avgjørende for å finne de beste løsningene, sier Tellevik Dahl.

Statsbygg i front

Som to av landets største eiendomsaktører har også medarbeidere i Statsbygg og Oslobygg svart på undersøkelsen. Statsbygg er blant virksomhetene som skiller seg positivt ut når det kommer til kvinnelige ledere.

Hos den statlige byggherren er seks av ti avdelingsdirektører kvinner. Toppledergruppen har i mange år hatt en jevn kjønnsbalanse, der kvinner ofte har vært i flertall.

Administrerende direktør Harald Nikolaisen viser til hvordan Statsbygg jobber bevisst for å rekruttere medarbeidere med ulik bakgrunn og erfaring.

– Mangfold er ikke noe man får av seg selv, men som man må jobbe aktivt for å oppnå. Det krever både tydeligere valg og gjennomføringsvilje. Det har stor verdi at viktige avgjørelser tas av et bredt utvalg kloke hoder, fordi det gjør avgjørelsene bedre, sier Nikolaisen i meldingen.

Mer fra EiendomsWatch

Ny analytiker i Malling hentet fra Veridian

Etter ett år i Veridian Analyse har Peder O. Fjellvang gått over til analytikerstilling i Malling & Co. Der er han blitt en del av et lag som får stadig nye fjes, ifølge den nye arbeidsgiveren.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch