Christian Ringnes går av som Eiendomsspar-sjef – ny sjef fra i dag

Etter 40 år i rollen går Christian Ringnes av som administrerende direktør i Eiendomsspar. Fra i dag har selskapet fått ny sjef; Sigurd Stray.
GÅR AV: Christian Ringnes er ikke lenger sjef for Eiendomsspar. Han fortsetter som arbeidende styreleder. | Foto: Jørgen Fjellheim
GÅR AV: Christian Ringnes er ikke lenger sjef for Eiendomsspar. Han fortsetter som arbeidende styreleder. | Foto: Jørgen Fjellheim

Christian Ringnes (70) går av som administrerende direktør i Eiendomsspar. Sigurd Stray (48) tar steget opp fra rollen som viseadministrerende direktør, mens Ringnes går over i rollen som arbeidende styreleder, fremgår det av en pressemelding fra selskapet.

– Det er med stor sinnsro jeg nå trer tilbake som Eiendomsspars administrerende direktør etter 40 års virke. Vi i Eiendomsspar er en mangfoldig gjeng, som gjerne vil gi det lille ekstra. Jeg er overbevist om at vi med Eiendomsspars høykvalitets eiendommer, vår sterke finansielle stilling og fremragende organisasjon, under ledelse av Sigurd Stray, vil fortsette å skape gode resultater, sier Ringnes.

– Christian Ringnes har vært med helt fra oppstarten av Eiendomsspar, og har vært essensiell i å utvikle selskapet til det det er i dag. I sine 40 år som administrerende direktør har konsernet bygget opp verdier fra 430 millioner til over 40 milliarder i 2024, samtidig som det har blitt betalt ut betydelige utbytter på veien. Dette tilsvarer en årlig avkastning per aksje på 16 prosent i snitt. Verdiene har blitt skapt gjennom hardt arbeid, analysering av markedet og derigjennom godt timede kjøp og salg av eiendom og aksjer, sier Anders Ryssdal, som vil fortsette som styrets nestleder.

– Vi er meget glade for at Christian vil fortsette som arbeidende styreformann, slik at vi beholder hans betydelige kompetanse. Samtidig er jeg også meget glad for at Sigurd Stray nå trer inn som ny administrerende direktør da jeg er sikker på at han har den nødvendige kompetanse og erfaring til å få Eiendomsspar til å vokse videre inn i fremtiden, sier Ryssdal i meldingen.

Sigurd Stray har vært ansatt i Eiendomsspar siden 2010. Før dette har han arbeidserfaring fra DNB Asset Management og Olav Thon Gruppen. Han ble opprinnelig ansatt som eiendoms- og utviklingsdirektør i Eiendomsspar, før han i 2018 ble viseadministrerende direktør i selskapet. 

Stray har bred erfaring fra utleie, prosjekt og investeringssiden av eiendomsfaget, og har de siste seks årene fungert som operativ leder for både utleie- og utviklingsdelen av Eiendomsspar sin virksomhet.

– Å ta over sjefsstolen etter en av Norges dyktigste og mest markante eiendomsutvikler er store sko å fylle. Jeg har vært i Eiendomsspar siden 2010 og vært med på en fantastisk reise.

Nå ser jeg frem til å bygge videre på det solide fundamentet som har blitt skapt, og sammen med organisasjonen utvikle Eiendomsspar videre, sier Sigurd Stray.

Stray begynner i stillingen 7. mai.

Ringnes’ datter, Isabelle Ringnes, ble valgt inn i styret som nytt medlem.

Eiendomsspar publiserte for øvrig tall for første kvartal sent mandag ettermiddag:

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

FANT LOKALER TIL LULULEMON: Lars Simen Paulgaard fra Malling & Co. | Foto: Eiendomshuset Malling & co

Åpner ny flagship store på Karl Johan

Les også

FØR OG ETTER: Prosjektet før og etter behandlingen av PBE som medførte en redusering i antall etasjer. Selv om etaten er fortsatt ikke tilfreds med det arkitektoniske uttrykket, har de gitt tommel opp. | Foto: Lillestrøm Arkitekter

Obos og Nordr får tommel opp av PBE på Løren

For abonnenter

FANT LOKALER TIL LULULEMON: Lars Simen Paulgaard fra Malling & Co. | Foto: Eiendomshuset Malling & co

Åpner ny flagship store på Karl Johan