EiendomsWatch

Ferds NRK-avtale bidro til knalltall

Ferd økte verdiene sine med 3,9 milliarder kroner i første halvår, blant annet etter at selskapet solgte eiendom til NRK.

OPPTUR: Det er grunn til å smile for Johan Andresen og resten av Ferd etter første halvår 2021. På bildet ser vi en av grunnene, en boligtomt på Ensjø i Oslo som selskapet solgte til NRK. | Foto: Cornelius Poppe, NTB/Gorm Kallestad, NTB

Første halvdel av 2021 endte med en solid opptur for Andresen-familiens Ferd takket være sterke tall på eiendomssiden.

I årets seks første måneder solgte Ferd Eiendom eiendommer for i alt 1,6 milliarder kroner. Avkastningen på porteføljen til selskapet ble 9,9 prosent, som gir en eiendomsverdi på 13,1 milliarder kroner og en egenkapitalverdi på 4,3 milliarder kroner.

– Ferd Eiendom hadde en solid verdiutvikling hovedsakelig på grunn av tre eiendomssalg. På Ensjø ble en boligtomt solgt til NRK, på Langhus utenfor Oslo ble en logistikkeiendom solgt til Bulk og et kontorbygg i Asker, Asker Tek, ble realisert, skriver selskapet i sin halvårsrapport mandag.

Videre legger Ferd til at boligprisene i Oslo steg med 3,5 prosent i første halvår, mens yielden for næringseiendom sentralt i Oslo (CBD-området) hadde en flat utvikling.

Ferd investerte 5,3 milliarder kroner i første halvår, og kjøpte i midten av mars 2021 samtlige aksjer i et nytt porteføljeselskap Norkart, som driver innen kommunalteknikk, kart- og eiendomsinformasjon.

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch