Lanserte «Nytt veikart for fremtidens næringsbygg»

Besparelsene bedrifter kan gjøre ved å kutte ut dyre kontorlokaler kan gi økt lønn til den enkelte ansatte, foreslår Gerhard Linder, utviklingssjef kontor i Link Arkitektur.
NYE KONTORTIDER: Gerhard Linder og Pontus Brusewitz i Link arkitektur lanserer nye scenarier | Foto: Link arkitektur
NYE KONTORTIDER: Gerhard Linder og Pontus Brusewitz i Link arkitektur lanserer nye scenarier | Foto: Link arkitektur

Construction City og Link arkitektur presenterte torsdag funn fra prosjektet «Nytt veikart for fremtidens næringsbygg».

Funnene er ifølge Arkitektnytt fordelt på fem ulike scenarier for hvordan man i fremtiden vil bygge og drifte kontor- og næringsbygg; Klyngekontoret, Bedriftskontoret 2.0, Nettverkskontoret, Abonnementskontoret og Det elastiske kontoret (100-årsbygget).

– Scenariene handler mye om økt fleksibilitet. Man kan tenke seg at man sitter hjemme og jobber noen dager i uken, men også tenke seg at en stor bedrift har et nettverk av mindre kontorer spredd utenfor hovedkontoret, hvor man også kan jobbe fra noen ganger i uken – i tillegg til hjemmekontoret og bedriftskontoret slik vi kjenner det, sier Pontus Brusewitz, faglig leder for interiør hos Link Arkitektur, til Arkitektnytt.

Brusewitz sier at studiene viser at folk er klar for en ny arbeidshverdag og at mange vurderer å slutte i jobben sin, om de blir tvunget tilbake til jobb.

I prosjektet ser man også på økonomiske forhold rundt ulik kontorbruk.

– Ved å skreddersy individuelle løsninger kan man helt klart frigjøre midler som i dag går til leie og kontordrift, parkeringsplasser og lignende. Pengene kan overføres fra dyre kontorlokaler til den enkelte ansatte, sier Gerhard Linder, utviklingssjef kontor i Link Arkitektur.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også