EiendomsWatch

Malling: – Det vil nok bety økte leiepriser

Mallings Bård Stang-Lund Valasjø mener de økte byggekostnadene har kommet veldig brått på, noe som vil slå rett inn på leieprisene.

SER ØKTE LEIER: Når det blir dyrere å bygge vil det gi utslag på leiepriser, mener Mallings Bård Stang-Lund Valasjø. | Foto: Malling & Co

Mandag meldte Statistisk sentralbyrå at byggekostnadene for boliger har steget med 23 prosent det siste året.  Også materialkostnadene til næringsbygg har skutt i været.

– Denne økningen har kommet veldig brått og det er alltid et etterslep, men skal avkastningskravet gå opp med økte materialkostnader, vil det nok bety økte leiepriser, sier Bård Stang-Lund Valasjø, daglig leder i Malling & Co Eiendomsutvikling, til Finansavisen.

Han tror også at noen prosjekter blir utsatt som følge av kostnadsøkningen, men sier man så langt ikke har lagt merke til det. Han viser til at det fortsatt er høyt trykk i transaksjonsmarkedet.

I kombinasjon med økte leiepriser, tror Valasjø også at avkastningskravet må senkes noe.

Mer fra EiendomsWatch

Flere tilbake på hjemmekontor

Høsten ser ut til å trekke flere tilbake til hjemmekontor. Fra juni er andelen som svarer at de primært jobber fra hjemmekontor doblet.

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch