DNB-eiendom får oppgradert BREEAM-sertifikat

Nylig kjøpt DNB Scandinavian Property Fund-eiendom i Bergen får dommen «Very Good» etter miljøoppgradering.
VERY GOOD: Krinkelkroken 1 i Bergen har fått en oppgradering etter at DNB Scandinavian Property Fund kjøpte eiendommen i 2020. | Foto: DNB
VERY GOOD: Krinkelkroken 1 i Bergen har fått en oppgradering etter at DNB Scandinavian Property Fund kjøpte eiendommen i 2020. | Foto: DNB

DNB Scandinavian Property Fund kjøpte Krinkelkroken 1 i Bergen i januar 2020. Da var bygget BREEAM In Use-sertifisert med karakterer «GOOD».

«Oppgradering av bygget er nå ferdigstilt og det er svært gledelig å motta nytt BREEAM In-Use sertifikat med karakteren «VERY GOOD». Vi har løftet oss fra 47.4 til 58.7 prosent», skriver DNB i en melding.

Grensen for Very Good er 55 prosent og områdene med mest fremgang er innenfor energi, vann, økologi og forurensning.

«Siste året vi hatt et sterkt fokus på å ta ut potensialet i bygget og få frem alle miljøkvalitetene i eiendommen. Rehabilitering av leietaker-arealer var påbegynt av tidligere eier og kostnadseffektive miljøtiltak var identifisert ved overtakelse. Vårt interne drift- og prosjektmiljø har fullført arbeidet», heter det.

DNB Næringseiendom har et kontinuerlig fokus på miljøvennlig forvaltning av eiendommene til DNB Liv og DNB Scandinavian Property Fund.

Ifølge meglerhuset har energimerke og BREEAM-sertifikater stor oppmerksomhet hos deres interessenter.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også