Stavanger-megler ser flere lyspunkter

Jan Inge Røyland hos Eiendomsmegler 1 SR-Bank i Stavanger rapporterer om seks år med ubalanse i kontormarkedet nå, men i andre segmenter er det lysere.
STAVANGER: Jan Inge Røyland i Eiendomsmegler 1 sier det har vært ubalanse i kontormarkedet siden 2015. | Foto: EiendomsMegler 1 SR-Eiendom
STAVANGER: Jan Inge Røyland i Eiendomsmegler 1 sier det har vært ubalanse i kontormarkedet siden 2015. | Foto: EiendomsMegler 1 SR-Eiendom

Stavanger-området er blant stedene i Norge med mye ledig kontoreiendom.

Ifølge Jan Inge Røyland, leder for næringseiendom i EiendomsMegler 1 SR-Eiendom i Stavanger, har situasjonen med ubalanse vart siden rundt 2015.

– Vi har en ganske stabil situasjon med ubalanse for kontoreiendom. På andre områder som kombinasjonseiendom til bruk for eksempel til lager eller verksted, er det mye bedre balanse. Det samme gjelder «retail», eller handel, sier Røyland til Finansfokus.

Mye av overkapasiteten skyldes stor optimisme og mye nybygging tilbake i perioden 2010-2015.

– Man trodde veksten bare ville fortsette, men det skjedde ikke. Det gjorde ikke saken bedre at oljeprisen falt i 2015-2016. I perioden med pandemi har vi egentlig hatt en bra utvikling, sier Røyland.

Han sier det har vært få konkurser i regionen de disse årene, men at høy ledighet på kontorareal helt klart har påvirket prisene.

– 30-40 prosent av næringsareal i regionen er lokalisert til Forus, et næringsområde for Sandnes, Sola og Stavanger. Her har det vært høy ledighet på kontorareal og press på kontorleieprisene siden 2014-2015, sier Røyland til Finansfokus.

» Ingen «Quick Fix» for Forus: 17 prosent kontorledighet, men noen går mot strømmen

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også