Veidekke-sjefen: – Kraftig prisstigning på blant annet tre er fremdeles en utfordring

Veidekke forbedrer resultatet fra i fjor, til tross for kraftig prisstigning på blant annet tre og armering. Samtidig varsler Svein Richard Brandtzæg at han fratrer som styreleder.
RESULTATBEDRING: Konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke melder om et overskudd på over en halv milliard i tredje kvartal. | Foto: Veidekke ASA
RESULTATBEDRING: Konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke melder om et overskudd på over en halv milliard i tredje kvartal. | Foto: Veidekke ASA

– Veidekke styrker resultatet i kvartalet på stabil omsetning, og det er infrastruktur­virksomhetene som utmerker seg blant jevnt over gode resultater, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke i en melding.

Veidekke omsatte for 9,3 milliarder i tredje kvartal, mot 9,5 milliarder kroner året før. Resultatet før skatt var 530 millioner, opp fra 505 millioner kroner i tredje kvartal 2020. Ved utgangen av kvartalet hadde konsernet en ordrereserve på 40,1 milliarder kroner, opp fra 47,7 milliarder året før.

– Vi er på rett spor

– I året som er gått siden tredje kvartal i fjor, har vi økt resultatet med rundt 200 millioner kroner. Marginen er hevet til 3,6 prosent, og vi er på rett spor for å nå lønnsomhetsmålene våre. Potensialet på lønnsomhetssiden er fremdeles stort, og med en solid kontantbeholdning er vi godt rustet for investering i videre vekst, sier Bengtsson.

Han sier at entreprenørmarkedet nå ser ut til å være tilbake på sporet fra før covid-19-pandemien.

– Selv om kraftig prisstigning på blant annet tre og armering fremdeles er en utfordring for bransjen, mener vi at de fleste leveranse­utfordringene vil være forbigående og avta over tid, sier Bengtsson.

Alle virksomhetsområdene styrket lønnsomheten fra fjoråret, med unntak av den svenske byggvirksomheten, som hadde et svakt kvartal.

Styreleder varsler avgang

Styreleder Svein Richard Brandtzæg har meddelt valgkomiteen i Veidekke ASA om at han ønsker å fratre som styreleder ved ordinær generalforsamling i 2022.

Valgkomiteen i Veidekke vil innstille Gro Bakstad til styreledervervet. Valg vil skje på Veidekkes ordinære generalforsamling 8. mai 2022.

Svein Richard Brandtzæg er nestleder i styret i DnB Bank ASA og er derved underlagt Forskrift om finansforetak og finanskonsern, som begrenser hvor mange styreverv styremedlemmer i finansforetak kan ha. Brandtzæg har i dag midlertidig dispensasjon fra Finanstilsynet til å inneha fem styreverv fram til våren 2022.

Bakstad har vært styremedlem i Veidekke siden 2010. Bakstad er utdannet siviløkonom og statsautorisert revisor fra Norges Handelshøyskole. Hun er i dag konsernsjef i Vygruppen.

Her er rapporten og presentasjonen

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også