EiendomsWatch

Bratsberg-eier: – Det er ikke solgt, men jeg kan bekrefte at vi er i samtaler med en aktør

En av Bratsberg-eierne, Petter Øygarden, sier at man er i samtaler med en industriell aktør i forbindelse med et salg av selskapet.

Foto: Bratsberg

I slutten av august ble det kjent at Grenlands største eiendomsaktør, Bratsberg, skal selges.  Det dreier seg om den største transaksjonen i regionen siden salget av Herøya Industripark i 2015. 

Petter Øygarden og søsknene eier 50 prosent av Bratsberg gjennom Øygarden Eiendom, mens Conceptor Eiendom eier den andre halvparten.

– Det er ikke solgt, men jeg kan bekrefte at vi er i samtaler med en aktør, forteller Petter Øygarden overfor Telemarksavisa (TA)

Han røper at det en industriell aktør og at de er delvis norske.

Bratsberg har de siste årene spesialisert seg på utvikling av næringseiendom og har flere store prosjekter på gang.

– Vi har store utviklingsplaner som krever kapital vi som eiere ikke har, og vi tror det vil være et godt marked og god timing for salg nå. Vårt utgangspunkt er salg av hele virksomheten, med en spennende organisasjon, prosjekter og utviklingsportefølje. Vi ser etter en eier som kan tilføre kompetanse, sa Petter Øygarden i Bratsberg til Finansavisen. i august.

Bratsberg har en heleid kontor-, handel- og logistikkportefølje på cirka 100.000 kvadratmeter, samt en tomtebank på 80.000 kvadratmeter. Selskapet som ble etablert i 2004 har 14 ansatte og rundt 110 millioner kroner i årlige leieinntekter.

I årsregnskapet for 2020 er markedsverdien av porteføljen oppgitt til 1,7 milliarder kroner. Belåningen (LTV) er 62 prosent og verdijustert egenkapital er oppgitt til 640 millioner kroner.

Selv om det skulle bli et salg har ikke Øygarden tenkt å pensjonere seg ennå, skriver TA. Han har tidligere uttalt at han er villig til å fortsette i selskapet under en ny eier. Han er også aktiv andre selskaper, som boligutbyggeren Heimgarden.

Eier og gründer Petter Øygarden er arbeidende styreleder i Bratsberg, etter å ha overlatt sjefsjobben til Simon Stordalen (34)

 

 

Mer fra EiendomsWatch

Flere tilbake på hjemmekontor

Høsten ser ut til å trekke flere tilbake til hjemmekontor. Fra juni er andelen som svarer at de primært jobber fra hjemmekontor doblet.

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch