Bratsberg-eier: – Det er ikke solgt, men jeg kan bekrefte at vi er i samtaler med en aktør

En av Bratsberg-eierne, Petter Øygarden, sier at man er i samtaler med en industriell aktør i forbindelse med et salg av selskapet.
Foto: Bratsberg
Foto: Bratsberg

I slutten av august ble det kjent at Grenlands største eiendomsaktør, Bratsberg, skal selges.  Det dreier seg om den største transaksjonen i regionen siden salget av Herøya Industripark i 2015. 

Petter Øygarden og søsknene eier 50 prosent av Bratsberg gjennom Øygarden Eiendom, mens Conceptor Eiendom eier den andre halvparten.

– Det er ikke solgt, men jeg kan bekrefte at vi er i samtaler med en aktør, forteller Petter Øygarden overfor Telemarksavisa (TA)

Han røper at det en industriell aktør og at de er delvis norske.

Bratsberg har de siste årene spesialisert seg på utvikling av næringseiendom og har flere store prosjekter på gang.

– Vi har store utviklingsplaner som krever kapital vi som eiere ikke har, og vi tror det vil være et godt marked og god timing for salg nå. Vårt utgangspunkt er salg av hele virksomheten, med en spennende organisasjon, prosjekter og utviklingsportefølje. Vi ser etter en eier som kan tilføre kompetanse, sa Petter Øygarden i Bratsberg til Finansavisen. i august.

Bratsberg har en heleid kontor-, handel- og logistikkportefølje på cirka 100.000 kvadratmeter, samt en tomtebank på 80.000 kvadratmeter. Selskapet som ble etablert i 2004 har 14 ansatte og rundt 110 millioner kroner i årlige leieinntekter.

I årsregnskapet for 2020 er markedsverdien av porteføljen oppgitt til 1,7 milliarder kroner. Belåningen (LTV) er 62 prosent og verdijustert egenkapital er oppgitt til 640 millioner kroner.

Selv om det skulle bli et salg har ikke Øygarden tenkt å pensjonere seg ennå, skriver TA. Han har tidligere uttalt at han er villig til å fortsette i selskapet under en ny eier. Han er også aktiv andre selskaper, som boligutbyggeren Heimgarden.

Eier og gründer Petter Øygarden er arbeidende styreleder i Bratsberg, etter å ha overlatt sjefsjobben til Simon Stordalen (34)

 

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

UNG I NÆRINGSEIENDOM: På onsdag deltok 70 medlemmer av Ung i Næringseiendom på en byvandringstour i Oslobukta hvor de fikk et unikt innblikk i hva som rører seg i området - i regi av deres sponsor Carucel Eiendom. | Foto: Ung i Næringseiendom

Ung i Næringseiendom på byvandring i Oslo

For abonnenter