EiendomsWatch

Hamstrer norsk eiendom: – 9 av 10 utenlandske kjøpere er svenske

Bård Bjølgerud, administrerende direktør i Pangea Property Partners, spår vel så høy aktivitet i det norske eiendomsmarkedet i 2022 som i rekordåret 2021.

TRAVEL SJEF: Bård Bjølgerud og Pangea er i ferd med å legge bak seg et svært aktivt år. | Foto: Pangea Property Partners

Pangea Property Partners meldte tidligere i uken om et rekordhøyt transaksjonsvolum i det norske eiendomsmarkedet. Det estimeres med et volum på 160 milliarder kroner fordelt på 380 transaksjoner.

Bjølgerud om rekordåret 2021: – Det har vært høysesong fra januar til desember i år 

– Utlendingene står for 20 prosent av kjøpene i Norge, hvorav svenske kjøpere står for over 90 prosent. Utlendingene har i år kjøpt dobbelt så mye som de har solgt i Norden, sier Bård Bjølgerud, administrerende direktør i Pangea Property Partners, til Finansavisen.

Kontorer, logistikk/industri og handel er de største segmentene. Disse står for henholdsvis 38, 20 og 17 prosent av det samlede transaksjonsvolumet.

Det svenske selskapene Balder, Castellum, SBB, Nyfosa, Skanska, Bonava og Cibus har i løpet av de to siste årene investert 70 milliarder kroner i Norge.

– Vi er inne i en megatrend og jeg spår vel så høy aktivitet og tempo til neste år. Markedet tåler en renteøkning på 50-100 basispunkter og vi har en inflasjon som driver leien opp.  Realrenten er rundt null selv med bankenes marginpåslag, så fremmedkapital er i realiteten gratis, sier Bjølgerud til avisen.

Mer fra EiendomsWatch

Bonava får bygge 600 boliger i Bergen

Et enstemmig bystyre i Bergen har vedtatt planen som gjør det mulig for Bonava å bygge Bergensmeieriet. Prosjektet omfatter nesten like mange boliger som kommunen godkjente de to foregående årene, ifølge Bonava.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch