Rekordår for Norden: Omsetningen nådde 704 milliarder kroner

De nordiske eiendomsmarkedene satte nye rekorder i 2021. Transaksjonsvolumet endte på over 704 milliarder kroner i 2021.
HØY AKTIVITET: Administrerende direktør Bård Bjølgerud og analysesjef Mikael Söderlundh i Pangea Property Partners har hatt et hektisk år. | Foto: Pangea Property Partners
HØY AKTIVITET: Administrerende direktør Bård Bjølgerud og analysesjef Mikael Söderlundh i Pangea Property Partners har hatt et hektisk år. | Foto: Pangea Property Partners

Transaksjonsvolumet for 2021 endte på 704 milliarder kroner og lå dermed 65 prosent høyere enn året før, opplyser Pangea Property Partners i ukesrapporten. Dette er det desidert høyeste volumet som noen gang er registrert for et enkelt år i Norden.

«2021 var et ekstraordinært år med høy transaksjonsaktivitet over hele Norden. Etter et sterkt første halvår akselererte aktiviteten videre i løpet av andre halvår», sier analysesjef Mikael Söderlundh i rapporten fra Pangea Property Partners.

Transaksjonsvolumet i Norge endte på 155 milliarder kroner. I Sverige ble det omsatt næringseiendom for 355 milliarder svenske kroner, tilsvarende 346 milliarder norske. I Danmark var transaksjonsvolumet rett under 140 milliarder norske kroner.

Sammenlignet med året før var det Sverige som med en vekst på 93 prosent opplevde desidert størst oppsving. Her ble det signert 485 dealer. I Danmark økte transaksjonsvolumet med 61 prosent og her var det 230 transaksjoner. Omsetningen i Norge økte med 54 prosent, og det ble gjort 380 transaksjoner.

Finland skiller seg ut med en vekst på beskjedne seks prosent i transaksjonsvolumet som endte rett under 65 milliarder kroner.

Mens utlendingene sto for over halvparten av kjøpene i både Danmark og Finland, var andelen utenlandske kjøpere rundt 20 prosent i både Norge og Sverige.   

«Vi i Pangea er veldig stolte over å ha gitt råd om tre av de seks største transaksjonene i Norden i 2021, og alle de tre største i Norge. I tillegg har vi gitt råd om et bredt spekter av andre transaksjoner både på tvers av landegrensene og på tvers av segmenter», oppsummerer administrerende direktør og partner Bård Bjølgerud i Pangea Property Partners.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også