Øyvind Mikalsen i Camar: Slik oppstod tanken om et nytt eiendomsselskap i Stavanger

Det var et salg i høst som fikk snøballen til å rulle før etableringen av SVG Property. – Det er en rekke aktører som har tenkt tanken om å konsolidere markedet for kontoreiendommer i Stavanger, sier Camar Eiendoms sjef Øyvind Mikalsen.
HAR LANGSIKTIGE BRILLER: Camar Eiendom-sjef Øyvind Mikalsen sier at SVG Property ikke skal selge eiendommer med det første | Foto: Camar Eiendom
HAR LANGSIKTIGE BRILLER: Camar Eiendom-sjef Øyvind Mikalsen sier at SVG Property ikke skal selge eiendommer med det første | Foto: Camar Eiendom

Tirsdag morgen ble det kjent at det etableres et nytt stort eiendomsselskap i Stavanger, SVG Property, som kjøper sentrale næringseiendommer i oljehovedstaden for 4,5 milliarder kroner. 

Blant initiativtakerne finner vi brødrene John Arild og Ole Ertvaag, som står bak Camar Eiendom, som sammen med Entra, Pensjonskassen for Helseforetakene i Hovedstadsområdet (PKH) og Oslo Pensjonsforsikring er de største aksjonærene i det nye selskapet.

Ifølge DN var det salgsprosessen rundt en sentral eiendom i høst som ga Camar Eiendom, Entra og Pareto ideen om en ny storsatsing innen eiendom i byen.

– Det var prosessen rundt Ankerkvartalet som fikk dette i gang. Det er vel en rekke aktører som har tenkt tanken om å konsolidere markedet for kontoreiendommer i Stavanger. Nå mener vi at vi har klart å gjøre dette på en god måte gjennom å slå sammen eiendommer i sentrum og Hinna Park, sier Øyvind Mikalsen i Camar Eiendom til avisen.

Hovedkontor i Stavanger

Mikalsen sier til E24 at det er for tidlig å si noe om hvordan det nye selskapet skal organiseres.

– Men SVG Property skal ha en egen administrasjon, og hovedkontoret skal ligger her i Stavanger. Vi skal bygge opp et selskap med lang tidshorisont. Det er ikke planen å selge disse eiendommene med det første, sier Mikalsen.

– Banebrytende for kontormarkedet i Stavanger

Mikalsen mener etableringen av SVG Property AS vil være banebrytende for kontormarkedet i Stavanger.

– Ved å samle denne porteføljen skapes det mest attraktive utleieselskapet for leietakere i Stavanger, og sammen med eierne skal selskapet vokse videre i Stavanger gjennom utvikling og strategiske oppkjøp, sier Mikalsen i en pressemelding.

EiendomsWatch har foreløpig ikke lykkes i å få en kommentar fra Mikalsen.

Les også:

IT-milliardær Jens Rugseth tungt inn i nye SVG Property – skal investere mer i eiendom

Dette er Stavangers nye eiendomskjempe

Skaper ny eiendomskjempe i Stavanger

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også