Ombruk i CBD: Selmer signerer med Storebrand ─ overtar Ruseløkkveien 14 etter Schjødt

Advokatfirmaet Selmer og Storebrand Eiendom har inngått en tiårig leieavtale for de fire øverste etasjene i Ruseløkkveien 14 i Vika.
OMBRUK: – Vi ønsket å vise at ombruk ikke betyr as-is, noe vi sammen med Selmer absolutt står klare til å bevise, sier leder i Storebrand Eiendom, Truls Nergaard om Ruseløkkveien 14. | Foto: Storebrand
OMBRUK: – Vi ønsket å vise at ombruk ikke betyr as-is, noe vi sammen med Selmer absolutt står klare til å bevise, sier leder i Storebrand Eiendom, Truls Nergaard om Ruseløkkveien 14. | Foto: Storebrand

Kontordelen av eiendommen fremstår i dag som et énbrukerbygg og skal oppgraderes til et moderne og fleksibelt flerbrukerbygg på en av byens beste adresser. Byggets kontoretasjer ferdigstilles høsten 2023.

─ Vi er svært glade for at advokatfirmaet Selmer valgte Vika og Ruseløkkveien 14 som sitt nye kontor. Nå gleder vi oss stort til å ønske dem velkommen i august 2023, sier leder i Storebrand Eiendom, Truls Nergaard, i en pressemelding fra selskapet.

Kontoret skal gjenspeile firmakulturen

Selmer har holdt til på Tjuvholmen i over ti år. Når de nå velger å flytte til Ruseløkkveien 14, har noen faktorer vært avgjørende, ifølge administrerende direktør Atle H. Carlsen.

─ I Selmer bygger vi kultur hver dag, og vi har en uttalt målsetting om å ha det beste arbeidsmiljøet i bransjen. Vi har vært på jakt etter lokaler der både bygget og løsningene gjenspeiler vår firmakultur og identitet, og bidrar til å skape den beste hverdagen for våre ansatte, sier han i meldingen.

Carlsen understreker viktigheten av bærekraftige løsninger i utviklingen av nye lokaler.

─ Det skal være tydelig for alle som kommer inn døra, at de er på besøk hos Selmer. For oss går firmaidentitet og nytt design hånd i hånd med bærekraftige løsninger og ombruk, sier Carlsen.

Målrettet oppgradering og gjenbruk

Allerede tidlig i planleggingsprosessen ble strategien for utleie og oppgradering lagt på Storebrands side: Ruseløkkveien 14 skal oppgraderes for å oppfylle kravene og forventningene fra kvalitetsbevisste leietakere, men likevel på en måte som sikrer fornuftig og målrettet ombruk av varige kvaliteter og løsninger.

– Dette kan nok av mange bli sett på som en vanskelig oppgave, men vi ønsket å vise at ombruk ikke betyr as-is, noe vi sammen med Selmer absolutt står klare til å bevise, sier Truls Nergaard.

Storebrand etablerte tidlig et tverrfaglig og kompetent team av rådgivere fra Rambøll og Zinc Interiørarkitekter.

Teamet har sammen med Storebrand Eiendom sin markeds- og prosjektavdeling jobbet med å utvikle et tydelig konsept for bygget, inkludert fellesfasiliteter og nye skiltløsninger.

Bærekraft i prime CBD

Målsetningen har hele veien vært å oppfylle de krav som forventes fra potensielle leietakere i prime CBD, samtidig som vi sikrer en bærekraftig og fornuftig ombruk av varige løsninger og kvaliteter.

– For Selmer sine lokaler utviklet vi tidlig i forhandlingsprosessen et skreddersydd interiørkonsept, som på mange måter går nye veier for hvordan et advokatkontor skal og bør se ut. Det kommer til å bli helt unikt, og virkelig flott sier Truls Nergaard.

Han legger til at de har hatt en spennende og lærerik prosess der de sammen med Selmer har funnet frem løsninger som gir Selmer moderne og fleksible kontor- og møteromsareal, kronet med Selmers nye storstue i øverste etasje.

– Her vil Selmers ansatte, og deres besøkende, møte et pulserende flerbruksareal med egen bespisningsløsning, tilrettelagt for ulik type bruk dagen-, og året gjennom, sier Nergaard.

Han ser vi frem til å leie ut de siste etasjene i bygget og til å gå i gang med byggeprosjektet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også