Entra-sjefen: – Dette skal bli Oslos metropol og et attraktivt kontorområde

– Det er det nærmeste man kommer utlandet når man ser på mangfold, sier Entra-sjef Sonja Horn om det som vil bli det neste store utviklingsområdet i Oslo.
Foto: Entra
Foto: Entra

De kommende årene vil det bli bygget ut om lag 300.000 kvadratmeter med nye kontorbygg i Grønlandsområdet i Oslo, skriver Finansavisen.

Entra er den desidert største utbyggeren, og sitter alene på 270.000 kvadratmeter rundt Oslo S -området, men også aktører som Bane Nor, KLP, Aspelin Ramm og Eiendomsspar satser i området.

– Skal bli Oslos metropol

– Dette skal bli Oslos metropol og et attraktivt kontorområde. Det er det nærmeste man kommer utlandet når man ser på mangfold. Med umiddelbar nærhet til kollektivknutepunktet Oslo S vil området tiltrekke seg mange bedrifter, sier administrerende direktør Sonja Horn i Entra til avisen.

Grønland er det neste store utviklingsområdet i Oslo, sier hun.

– Vi har erfart at det er mange fordeler ved å være en stor aktør i et område, særlig der hvor vi jobber med et område under transformasjon. Da vi jobbet med utviklingen rundt Tullin, så vi at vi fikk til en mer helhetlig tilnærming til områdeutviklingen, sier Horn.

Økte i området etter kjøp av Oslo Areal

Da EiendomsWatch snakket med Horn i forbindelse med kjøpet av Oslo Areal i desember 2021, uttalte hun at Entra har stor tro på området rundt Oslo S, hvor selskapet allerede har vært med på en reise i forbindelse med utviklingen av sjøsiden; Bjørvika og Barcode.

– Vi håper på en smitteeffekt på nordsiden av sporene. Det kommer til å være et kjempespennende område fremover. Vi ønsker å være med å forme denne delen av byen, sa Horn.

Før kjøpet av Oslo Areal satt Entra på 10 eiendommer på 215.000 kvadratmeter i dette området, mens man etter kjøpet av Oslo Areals fire objekter økte porteføljen til 269.000 kvadratmeter. I tillegg er det store utviklingsmuligheter i dette området.

– Sammen blir det lettere å forme byutvikling i området. Vi har Lilletorget, kontoreiendommer i Stenersgaten, Schweigaards gate osv. Sammen med Galleri Oslo og øvrige prosjekter håper vi på et løft for hele området, sa Horn i desember.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også