Statsbygg: – Vi er veldig godt fornøyde med miljøarbeidet

Statsbygg er ute med sin miljørapport for 2021. – Den viser at vi nådde en rekke milepæler, og at vi er på vei mot flere, sier direktør Anders Fylling i Statsbygg.
FORNØYD: Anders Fylling i Statsbygg har lagt frem selskapets miljørapport for 2021. | Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen/Statskraft
FORNØYD: Anders Fylling i Statsbygg har lagt frem selskapets miljørapport for 2021. | Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen/Statskraft

Med vellykkede grep innen alt fra fossilfrie byggeplasser til ombruk og grønn skjøtsel nådde Statsbygg mange miljømål i fjor, skriver selskapet i sin miljørapport for 2021.

– Vi er veldig godt fornøyde med miljøarbeidet vårt i 2021. Miljørapporten viser at vi nådde en rekke milepæler, og at vi er på vei mot flere, sier direktør Anders Fylling i Statsbyggs faglige ressurssenter i en melding.

Miljø er ett av satsningsområdene i Statsbyggs hovedstrategi 2021-25. Overordnet kan miljøambisjonene deles inn i fire delområder: bærekraftsmål og klima, miljøløsninger, sirkulærøkonomi og utnyttelse av eksisterende bygg.

Statsbyggs miljørapport 2021 tar for seg disse delområdene, og for alle fire er det eksempler på god fremdrift. Ett eksempel er at åtte nye solcelleanlegg har økt energiproduksjonen på Statsbyggs eiendommer.

I Statsbyggs store byggeprosjekter har halvparten av det totale arealet nå Breeam-sertifisering som krav, alle på nivå excellent.

Statsbygg har tidligere kartlagt de 166 eiendommene i porteføljen som har størst verdi for biologisk mangfold. Nå lages det planer for grønn skjøtsel på hver enkelt eiendom.

I en risiko- og sårbarhetsanalyse har Statsbygg funnet cirka 100 eiendommer i porteføljen som kan være utsatt for naturhendelser som følge av klimaendringer. Nå jobbes det med planlegging og analyser av hvilke tiltak som kan settes inn på de ulike eiendommene.

Statsbygg vil i større grad finne muligheter i bygninger som allerede finnes fremfor å bygge nytt. I 2021 inkluderte 60 prosent av relevante nye utredninger alternativer om eksisterende bygg.

Eiendomsporteføljen har høy utnyttelsesgrad med leieinntekter for 98 prosent av arealet.

Gjennom rådgivning i innleieprosjekter bidro Statsbygg til arealbesparelser på 34 000 kvadratmeter.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også