Trondheim Areal hentet nesten 900 millioner for å finansiere oppkjøp

Trondheim Areal har ambisjoner om å bli ett av de større eiendomsselskapene i trønderhovedstaden. Selskapet har hentet inn 860 millioner kroner for å finansiere flere oppkjøp.
KJØPT FØR PÅSKE: Trondheim Innovation Centre inngår nå i Trondheim Areal. | Foto: Koteng Eiendom / Interiørfoto.no
KJØPT FØR PÅSKE: Trondheim Innovation Centre inngår nå i Trondheim Areal. | Foto: Koteng Eiendom / Interiørfoto.no

Rett før påske sikret Trondheim Areal seg Trondheim Innovation Center for 975 millioner kroner, noe som hevet den totale eiendomsmassen til 2,5 milliarder kroner.

– Vi gjorde en finansiell restrukturering i mars der vi hentet inn 860 millioner i frisk kapital. 750 millioner skal brukes til Trondheim Innovation Center som vi har kjøpt, resten til en eiendom vi ikke har signert kjøpskontrakt på ennå, sier Harald Mohn i Lerka Eiendom til Finansavisen.

Ifølge avisens kilder er det et bygg som Autronica bruker, hvor prisen ligger rundt 350 millioner.

– Alle de eksisterende aksjonærene var med, og vi fikk en god blanding blant de nye. Disse har kommet gjennom Arctic Securities, og minstetegningen var 100.000 euro, sier Mohn.

I forbindelse med emisjonen økte Trondheim Areal fra 40 til 120 aksjonærer. Største aksjonær, Union Eiendomsfond, har økt sin eierpost fra 19 til 21,8 prosent, mens Lerka Eiendom, eid av Harald Mohn, Lars R. Kristiansen, Erik Ohr og Knut S. Olsen med like deler, har redusert fra snaue 16 prosent til 13,3 prosent.

Stokke Industri Eiendom er den største nye aksjonæren med 9,2 prosent.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

UNG I NÆRINGSEIENDOM: På onsdag deltok 70 medlemmer av Ung i Næringseiendom på en byvandringstour i Oslobukta hvor de fikk et unikt innblikk i hva som rører seg i området - i regi av deres sponsor Carucel Eiendom. | Foto: Ung i Næringseiendom

Ung i Næringseiendom på byvandring i Oslo

For abonnenter