Gunnar Oveland overtar for Peter Groth i Höegh Eiendom-styret

– Peter Groth er med rette en legende i norsk eiendomsindustri, sier Leif O. Høegh. Nå erstattes han av Gunnar Oveland i styret i Höegh Eiendom.
NY MANN: Gunnar Oveland går inn i Höegh Eiendom-styret | Foto: Dmitry Tkachenko/Höegh Eiendom
NY MANN: Gunnar Oveland går inn i Höegh Eiendom-styret | Foto: Dmitry Tkachenko/Höegh Eiendom

Höegh Eiendom har hentet inn Gunnar Oveland som nytt styremedlem. Oveland jobber som prosjektutvikler i AB Invest, og tar plass i styrerommet i mai.

Han har en master i planfag fra Universitetet i Ålborg og har jobbet med eiendom siden 2000, deriblant 13 år i Aspelin Ramm Eiendom.

– Höegh Eiendom er et solid, familiedrevet selskap som jeg har fulgt med interesse. De leverer god kvalitet, og har ambisiøse miljømål i sine prosjekter. Langsiktig perspektiv skaper også robuste prosjekter som står seg godt over tid, sier Oveland i en pressemelding.

– For egen del er det inspirerende å få muligheten til å delta i styret i Höegh Eiendom – både med tanke på alt det spennende som skjer i organisasjonen og prosjektene de arbeider med. Utviklingen som skjer i Moss nå blir spesielt interessant å følge, samt byutviklingsprosjektene i Oslo-området, sier Oveland. Han håper spesielt å kunne bidra positivt i utviklingsrelaterte spørsmål.

Leif O. Høegh: – Ville få inn en erfaren utvikler

Styret i Höegh Eiendom har bred representasjon fra flere viktige fagfelt og miljøer, og består i tillegg til de to største eierne av fagpersoner med både økonomisk, byggteknisk og kreativ kompetanse.

Ifølge styreleder Leif O. Høegh falt valget på Oveland på grunn av hans solide bransjekunnskap og gode samarbeidsevner.

– Vi var opptatte av å få inn en erfaren utvikler innenfor mange områder av eiendom, slik som Gunnar er. Han har jobbet både med næring, hotell og bolig, og det passer vår virksomhet godt. Som person har han en samarbeidsform som vi liker godt, og som er viktig i et slikt kollegium som et styre er. Han er kreativ, kunnskapsrik og løsningsmotivert, og det er viktige egenskaper for oss, sier Høegh i meldingen.

Peter Groth trer ut

Gunnar Oveland tar over etter Peter Groth, som nå trer ut av styret etter mange års innsats.

– Peter Groth er med rette en legende i norsk eiendomsindustri. Han kombinerer dyp teknisk innsikt med betydelig utviklingserfaring og stor kreativitet på en måte som veldig få besitter. Han har lært opp oss i styret på en måte vi har satt stor pris på, og vi er takknemlige for det han har gjort for oss gjennom mange år, sier Høegh.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også