GC Rieber Eiendom ble tildelt Eiendomsprisen 2022

Massivtrebygget Skipet, med sin ambisiøse miljøprofil, sikret byggherre og områdeutvikler GC Rieber Eiendom tildeling av Eiendomsprisen 2022.
PRISVINNER: – Vi er svært stolt av Skipet og synes det er kjekt at bygget blir lagt merke til ved å få en slik gjev utmerkelse, sier Tor Instanes, administrerende direktør i GC Rieber Eiendom. | Foto: Francisco Munoz
PRISVINNER: – Vi er svært stolt av Skipet og synes det er kjekt at bygget blir lagt merke til ved å få en slik gjev utmerkelse, sier Tor Instanes, administrerende direktør i GC Rieber Eiendom. | Foto: Francisco Munoz

Skipet er Bergens første og største næringsbygg i massivtre.

Bygget som ligger i Solheimsgaten 5 rommer over 650 arbeidsplasser. Det store kontorbygget bukter seg som en sjøorm og troner mot hotellbygget utenfor, som et skip.

Skipet ligger i det transformerte verftsområdet etter Bergen Mekaniske Verksteder. Det ble etablert av Michael Krohn i 1855. Da hadde den nye tid kommet og man skulle bygge skip av jern, ikke lenger av tre. Det gjorde man ved BMV i 150 år.

– Nå er det igjen bygget et Skip av tre her og vi kan vel si at ringen er sluttet. Formen på bygget er inspirert av lokalhistorien og vi har etter beste evne søkt å vise dette og å tilpasse bygget til nabobebyggelsen og til byrommene omkring, opplyser GC Rieber Eiendom i en pressemelding.

Foto: Francisco Munoz
Foto: Francisco Munoz
Juryen for Eiendomsprisen består av Hans Martin Moxnes, Egil Herman Sjursen og Cecilie Andersson. De trekker frem at dette er et nytenkende massivtrebygg med et ukonvensjonelt byggeprinsipp som kombinerer massivtrepaneler og limtredragere og er mer materialeffektivt med langsgående bjelker som gir et fint samspill med store treflater og høye tresøyler.

Dette er et bygg hvor stor fleksibilitet var i fokus fra starten av. Rom kan enkelt endre bruk fra kontor til møterom avhengig av fremtidens behov.

Sammen med andre bærekraftsløsninger, som grønt tak med solceller og batteri-backup i kjelleren og den fiffige løsningen at alle leietakere fikk bildelering i julepresang gjør dette Skipet til et miljøprosjekt av dimensjoner. 

Foto: Francisco Munoz
Foto: Francisco Munoz
Videre påpeker juryen at disse momentene er avgjørende for prisen fordi fremtiden krever at bransjen fortsetter å satse stort, er innovative og ambisiøse i sitt byggeri.

De sier videre at bransjen trenger aktører som tør å være nytenkende og teste ut bedre måter å bygge på – og drister seg til å si man her kanskje har funnet den optimale oppskriften med like deler innovasjon og ambisjon.

– Vi er svært stolt av Skipet og synes det er kjekt at bygget blir lagt merke til ved å få en slik gjev utmerkelse. Vi takker juryen og takk til hele teamet som har vært med å skape dette fantastiske bygget. Takk også til Norwegian Hull Club, Eviny og BKK som tegnet langsiktige leiekontrakter i et bygg høye bærekraftambisjoner, sier Tor Instanes, administrerende direktør i GC Rieber Eiendom.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også