Ny rekord fra R8 Property

Verdiøkning gjennom utviklingsprosjekter og økte leieinntekter løfter resultatet til R8 Property til selskapets beste kvartal noensinne.
Foto: R8 Property
Foto: R8 Property

R8 Property leverte et resultat før skatt på 145,9 millioner kroner i løpet av årets tre første måneder.. Det fremgår av selskapets kvartalsrapport for første kvartal. Resultatet for tilsvarende periode i fjor var på 38 millioner kroner.

I en børsmelding fra selskapet forklares den betydelige fremgangen med en oppskriving på74,4 millioner kroner på verdien av eiendomsporteføljen. Verdiøkning skal i hovedsak skyldes utviklingsprosjekter og et høyere nivå på leieinntektene.

Ifølge samme melding har etterspørselen etter fleksible kontorløsninger økt betraktelig under og etter pandemien, og dette slår heldig ut for R8s nå heleide datterselskap Evolve.

– Det er med stor glede vi kan rapportere vårt beste resultat i selskapets historie, sier R8-sjef og grunnlegger Emil Eriksrød i en kommentar i børsmeldingen.

Blant høydepunktene fra kvartalet viser Eriksrød blant annet til signeringen av en 20 års leieavtale med Comfort Hotel Skien Brygge om leie av rundt 6300 kvadratmeter. Videre trekker Eriksrød frem kjøpet av Parallell på Økern i Oslo.

Leieinntektene til R8 Property var på 32 millioner kroner i første kvartal. Det er 900.000 kroner mer enn i samme periode i fjor. Eiendomsporteføljen er nå verdsatt til 2757 millioner kroner.

Solgt for 750 millioner: Dette er Parallell

Selskapet varslet for øvrig denne uken at det skifter navn fra og med andre kvartal. R8 Property skal nå bli til Recreate.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også