EiendomsWatch

For liten tomt: PBE i Oslo ber NRK gå i dialog med naboene på Ensjø – nabo har ikke vurdert salg

– Et eventuelt salg må vi se på først når det blir en konkret sak, sier Carlos Gulbrandsen, som sitter på nabotomten til NRKs kommende storstue på Ensjø i Oslo.

ALTERNATIVER VURDERES: Det finnes en rekke alternative skisser for nye NRK-bygg på Ensjø. | Foto: skisser og illustrasjoner fra Gottlieb Paludan Architects

Tirsdag ble det kjent at Plan- og bygningsetaten (PBE) i Oslo mener at tomten NRK har kjøpt på Ensjø er for liten for det som planlegges bygget der. Etaten anbefaler derfor mediehuset å gå i dialog med grunneiere på nabotomtene for å få plass til hele bygningsmassen.

NRK foreslår å regulere 50.000 kvadratmeter næring i Ensjøveien 3, 5 og 7.

«PBE er positiv til at NRK har utpekt Ensjø for nytt hovedkontor, men mener at planområdet må utvides for at en utnyttelse som foreslått kan tilpasses nærområdet i tråd med overordnede føringer for stedet», heter det i brevet.

Carlos Gulbrandsen med familie eier nabobyggene i Ensjøveien 9 og 13. Han sier til Aftenposten at de pr. dags dato ikke har vurdert salg av eiendommene.

– Et eventuelt salg må vi se på først når det blir en konkret sak. NRK må vel også få summet seg litt først, sier han. Enn så lenge forholder han seg rolig til PBEs konklusjon.

– Vi har alltid synes at det er bra at NRK slår seg ned i området.

Prosjektleder Jon Espen Lohne i NRK sier til avisen at de skal i møte med PBE torsdag 30. juni.

– Vi har akkurat fått dette, og vi må gå gjennom det på en ordentlig måte. Vi får en utdypning av hva Plan- og bygg mener på oppstartsmøtet, sier Lohne.

Det var Estate Nyheter som omtalte brevet først

FRA MARIENLYST TIL ENSJØ: Her kommer NRKs nye hovedkontor | Foto: Cornelius Poppe / NTB
FRA MARIENLYST TIL ENSJØ: Her kommer NRKs nye hovedkontor | Foto: Cornelius Poppe / NTB

Mer fra EiendomsWatch

KMC Properties kjøper eiendom for 2 milliarder

KMC Properties varsler kjøp av opp til 24 eiendommer og en tomt i Norge, Sverige, Tyskland, Belgia, Polen, Finland og Danmark fra industriselskapet Bewi. Selskapet. – Dette er en transaksjon som endrer KMC Properties, sier administrerende direktør Liv Malvik.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch