EiendomsWatch

Venter KPI-justeringer på fire-tallet til høsten

I fjor høst kom KPI-tallene som resulterte i et solid byks i leiene. Nå til høsten tror analysesjef Hans Petter Skogstad i Cushman & Wakefield Realkapital de KPI-justerte leiene vil få en vekst som ligger på firetallet.

Foto: Cushman & Wakefield Realkapital

KPI justeringene til høsten vil trolig ligge på 4-tallet, og det er ventet KPI-justering mellom 2-3 prosent i 2023-24, sier analysesjef Hans Petter Skogstad i en markedsrapport fra Cushman & Wakefield Realkapital.

Samtidig gjør økningen i byggekostnader leietakertilpasninger dyrere. Skogstad sier at dette kan føre til at nybygg utsettes, noe som dermed vil begrense tilbudssiden og resultere i økte leiepriser for de byggene som faktisk ferdigstilles. På den annen side kan det også resultere i krav om økt arealeffektivitet.

Tall fra Arealstatistikk vitner om et sterkt førstekvartal i leiemarkedet. Det ble signert mange nye kontrakter i hovedstadens kontormarked, men leiene økte kun moderat. I CBD og sentrum var det nullvekst i leiene.

– Vi venter sterkere vekst i sentrum og at prisveksten fortsetter for byen som helhet. Vi ser at flere større arealer i sentrum er tilbudt til priser som ligger 10-15 prosent høyere enn for ett år siden, sier Skogstad.

Inneværende år venter Skogstad 7,5 prosents vekst i kontorleiene i Oslo, og ti prosent vekst i sentrumsleiene. Ledigheten i kontormarkedet for hele hovedstaden ventes å ligge på seks prosent, og på fem prosent for sentrum.

For 2023 venter Skogstad en leieprisvekst på fire prosent i Oslo, og fem i sentrum. Estimatene fra Cushman & Wakefield Realkapital tilsier at ledigheten i Oslo og sentrum vil tikke opp 25 basispunkter, til hhv. 6,25 og 5,25 prosent.

Oppdatert statistikk for andre kvartal kommer mandag 11. juli.

Mer fra EiendomsWatch

Akershus Eiendom justerer opp yield-estimatene, med ett stort unntak

«Selv om vi foreløpig ikke har mange eksempler som faktisk kan bevise at yieldene har økt, ser vi likevel en tydelig bevegelse i markedet», er budskapet fra analysesjef Kari Due-Andresen og resten av analyseteamet i Akershus Eiendom. Nå justeres de fleste yield-estimatene opp.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch