EiendomsWatch

Entra signerer storavtale med Amedia

Entra har signert en åtteårig leieavtale med Amedia for Tollgaarden i Oslo. Amedia samler 450 ansatte i bygningen.

MODERNISERES: Tollgaarden ble oppført i perioden 1919 til 1926. I disse dager jobber Entra med å oppgradere eiendommen. | Foto: Illustrasjon fra 3D Estate

Amedia samler sine virksomheter i Oslo hos Entra i Schweigaardsgate 15, også kjent som Tollgaarden.

Ifølge en børsmelding fra Entra har Amedia forpliktet seg til å leie 8500 kvadratmeter i åtte år. Avtalen løper fra andre kvartal 2024.

En konsekvens av avtalen er at Amedia forlater 6000 kvadratmeter i Akersgata 34/36, en eiendom også eid av Entra.

Tollgaarden gjennomgår for tiden et større renoveringsprosjekt. Bygningen skal etter planen være klar for nye leietakere i to faser, første fase er i andre kvartal 2024. Resten av bygningen skal være klar i første kvartal 2024.

Entra har nå sikret seg leieavtaler for 73 prosent av eiendommen.

450 ansatte

I en felles pressemelding fra Entra og Amedia kommer det frem at Amedia vil samle selskapets støttefunksjoner og medievirksomheter i Oslo i bygget. Dette inkluderer blant annet mediehusene Nettavisen, Avisa Oslo og Tun Media med Nationen. Rundt 450 ansatte vil få arbeidsplass i de nye kontorene.

– Når Amedias virksomhet utvikler seg og behovene blir annerledes enn i de nåværende Entra-lokalene i Akersgata, er vi glade for at vi gjennom vår eiendomsportefølje kan legge til rette for selskapets videre utvikling i Schweigaards gate 15, sier administrerende direktør Sonja Horn i Entra i pressemeldigen.

Hun mener det er en stor tillitserklæring at Amedia signerer en ny og større avtale med selskapet.

Vokst ut av lokalene i Akersgata

Amedias konsernsjef Anders Møller Opdahl sier at han er svært fornøyd med avtalen.

– Vi rigger vår virksomhet for fremtiden, og tiden er inne for å samle mer av Amedias Oslo-baserte virksomhet og støttefunksjoner. Vi har hatt fine år i Akersgata, men med vår solide vekst og store ambisjoner har vi behov for mer plass. Amedia og Nettavisen har vokst ut av lokalene. I Tollgaarden får Amedia, sammen med våre mediehus Tun Media og Nationen, Nettavisen og Avisa Oslo, moderne og skreddersydde lokaler.

Mer fra EiendomsWatch

Akershus Eiendom justerer opp yield-estimatene, med ett stort unntak

«Selv om vi foreløpig ikke har mange eksempler som faktisk kan bevise at yieldene har økt, ser vi likevel en tydelig bevegelse i markedet», er budskapet fra analysesjef Kari Due-Andresen og resten av analyseteamet i Akershus Eiendom. Nå justeres de fleste yield-estimatene opp.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch