EiendomsWatch

Pangea Debt Advisory: – Sånn sett er det en «perfekt storm»

Markedsklimaet har endret seg gjennom 2022. Pangea Debt Advisory ser en økning i selgerkreditter. Gjeldsrådgiverne regner også med at det vil komme transaksjoner som konsekvens av brudd på låneforutsetningene.

STRAMMER SEG TIL: Det er når det blir litt vanskelig John Stene, Terje A. Pettersen og Ola Aukan Velund i Pangea Debt Advisory får gjort den store forskjellen for kundene. | Foto: Pangea

Mye kan tyde på at Pangea traff planken da de for et drøyt år siden hentet inn Terje A. Pettersen og John Stene for å bygge opp et team som tilbyr skreddersydd rådgivning på finansieringsstruktur. Høsten 2022 byr på aggressive renteøkninger og høy usikkerhet i markedet. De fleste økonomene, inkludert Norges Bank, venter at det blir trangere tider. Siden oppstarten av Pangea Debt Advisory sensommeren 2021 har avdelingen ansatt flere, og det er også opprettet en avdeling for gjeldsrådgivning i Sverige.

Da Pettersen og Stene tok plass i Pangeas lokaler var mye av tematikken i eiendomsbransjen sentrert rundt hvordan arbeidshverdagen ville bli etter pandemien. Inflasjonstallene hadde så vidt begynt å tikke inn, men hoppet i KPI ble først antatt å være av midlertidig karakter – og for byggevareprisenes del ble økningen blant annet tilskrevet kanadiske barkebiller. Usikkerhetsmomentene markedet var opptatt av dreide seg mye om hvorvidt bedriftene ville ha behov for mer eller mindre kontorplass etter pandemien når samfunnet igjen skulle tilbake til normalen.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til EiendomsWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra EiendomsWatch

Ny analytiker i Malling hentet fra Veridian

Etter ett år i Veridian Analyse har Peder O. Fjellvang gått over til analytikerstilling i Malling & Co. Der er han blitt en del av et lag som får stadig nye fjes, ifølge den nye arbeidsgiveren.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch