Multiconsult blir majoritetseier i A-lab: – Vi har tro på deres tilnærming til arkitektur og byutvikling

Ingeniør- og arkitekturselskapet Multiconsult investerer innen arkitektur, byutvikling og tidligfase, og kjøper seg inn i arkitekturselskapet A-lab.
KJØPER SEG INN: Geir Haaversen, grunnlegger og daglig leder i A-lab, konsernsjef Grethe Bergly i Multiconsult og grunnlegger Odd Klev i A-lab. | Foto: Multiconsult
KJØPER SEG INN: Geir Haaversen, grunnlegger og daglig leder i A-lab, konsernsjef Grethe Bergly i Multiconsult og grunnlegger Odd Klev i A-lab. | Foto: Multiconsult

– Multiconsult investerer i A-lab fordi vi har tro på deres tilnærming til arkitektur og byutvikling som verktøy i samfunnsutviklingen. Et tverrfaglig samarbeid mellom de beste kompetansemiljøene er viktig for å løse utfordringer samfunnet står overfor, sier Grethe Bergly, konsernsjef i Multiconsult, i en pressemelding.

Multiconsult overtar 70 prosent av eierskapet i A-lab, som består av 140 medarbeidere fra 20 land med kontorer i Oslo, Portugal, Frankrike og Danmark. A-lab blir et datterselskap av Multiconsult og skal fortsatt drives som en selvstendig enhet med egen identitet. 

A-lab og Multiconsult og har i lengre tid vurdert hverandre som attraktive selskap å arbeide tettere med. 

– Vi skal ta godt vare på alle relasjonene og prosjektene våre, og vil med dette kunne tilføre helt ny verdi. Bærekraftutfordringene og det teknologiske skiftet vi ser komme gjør at faget vårt er i endring. Vi har dårlig tid, sier Geir Haaversen, daglig leder i A-lab arkitekter. 

A-lab vil bidra til å komplementere Multiconsults tjenestetilbud innen bygg og eiendom til å dekke hele verdikjeden.

Multiconsult har i sin strategi en uttrykt ambisjon om å bli en tydeligere aktør i bygg- og eiendomsmarkedet i hovedstadsregionen.

Ingeniør- og arkitekturselskapet Multiconsult er et norsk selskap med nærmere 3500 medarbeidere. A-lab er et prosessdrevet arkitektkontor.

Alle partnerne i A-lab fortsetter i selskapet og selskapet beholder sine lokaler på Skøyen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også