Nordea Liv Eiendom rehabiliterer Rådhuspassasjen i Oslo – Skanska landet oppdraget

Med inngåelsen av en kontrakt på over 450 millioner kroner, vil Nordea Liv Eiendom få passasjen rett ved Oslo rådhus til å gjenoppstå slik det opprinnelig ble bygget i 1939 klar om drøyt to år.
SVÆRT FORNØYD: Nils Arne Gundersen er daglig leder i Nordea Liv Eiendom. Han er svært fornøyd med at prosjektet nå er i gang etter en lang utrednings- og søknadsprosess. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch
SVÆRT FORNØYD: Nils Arne Gundersen er daglig leder i Nordea Liv Eiendom. Han er svært fornøyd med at prosjektet nå er i gang etter en lang utrednings- og søknadsprosess. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Prosjektet vil skape et byrom som bidrar til å binde Fritjof Nansens plass sammen med Olav Vs gate, og vil åpne plassen foran Rådhuset ytterligere mot omgivelsene.

Samtidig blir det etablert flere nye kontorplasser i bygget ifølge en pressemelding fra Skanska, som Nordea Liv Eiendom har valgt som totalentreprenør. Kontrakten er på 451 millioner kroner.

Historisk betydelig

Nils Arne Gundersen, daglig leder i Nordea Liv Eiendom, er svært fornøyd med at prosjektet nå er i gang etter en lang utrednings- og søknadsprosess.

Han uttaler i en pressemelding at de sammen med Skanska, Malling & Co, Mad arkitekter og en lang rekke dyktige rådgivere har utformet et fantastisk kontorbygg i det historisk viktige området rundt Rådhuset.

Nordea Liv er komfortable og trygge med å gi byggeoppdraget til Skanska og gleder seg til å overta et ferdig rehabilitert bygg i 2026, sier Gundersen via meldingen.

10.000 kvm.

Rådhuspassasjen har høye miljøambisjoner og skal sertifiseres til Breeam Nor Excellent 6. Det er et komplekst prosjekt som Skanska har jobbet i noe tid sammen med Nordea Liv for å utvikle og optimalisere.

Prosjektet er på om lag 10.000 kvadratmetere.

Vi er glade for å få tilliten til å gjennomføre dette komplekse prosjektet. Det vil bli et løft for området og er et spennende og utfordrende rehabiliteringsprosjekt som både fornyer og forskjønner et flott område i Oslo, sier Sara Zahl, distriktssjef for Skanskas satsing på rehabiliteringsprosjekter i Oslo via pressemeldingen.

Her kan du lese mer om prosjektet

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

SLIK KUNNE DET BLITT: De opprinnelige planene tilsa et stort, nytt kontorbygg i Sandnes sentrum. | Foto: Holon arkitekter

Planer om stort kontorbygg i Sandnes legges på is

For abonnenter

Les også