Bjølgerud tror gamle rekorder blir knust

Administrerende direktør og partner i Pangea Property Partners, Bård Bjølgerud, rapporterer om et ekstremt intensivt eiendomsmarked.
BÅRD BJØLGERUD I PANGEA: Tror gamle rekorder fra 2015 står for fall i 2021 | Foto: Pangea Property Partners
BÅRD BJØLGERUD I PANGEA: Tror gamle rekorder fra 2015 står for fall i 2021 | Foto: Pangea Property Partners

2021 kan bli et nytt rekordår når det gjelder transaksjoner av næringseiendom i Norge, tror administrerende direktør og partner i Pangea Property Partners, Bård Bjølgerud, ifølge Finansavisen.

Så langt i år er det gjennomført transaksjoner for 80 milliarder kroner. I forrige rekordår 2015 endte transaksjonsvolumet på 123 milliarder kroner. Bjølgerud tror rekorden kan bli slått med minst 20 milliarder kroner i 2021.

– Spesielt andre kvartal har vært ekstremt intensivt i de nordiske eiendomsmarkedene. Det tar mellom tre til seks måneder å gjennomføre en transaksjon, av og til enda lengre tid. Aurora Eiendom har vi for eksempel jobbet med siden i fjor sommer. Asset Buyout Partners-prosessen startet i fjor høst. Begge materialiserte seg i mai/juni, sier Bjølgerud til avisen.

Bare siden mai har Pangea Property Partners registrert transaksjoner av næringseiendom på 51,4 milliarder kroner, mot 36 milliarder kroner i samme periode i 2015.

Det dreier seg om 113 transaksjoner, mot bare 49 i det forrige rekordåret.

Svenske Balders kjøp av porteføljeselskapet Asset Buyout Partners av HitecVision er den største transaksjonen. Porteføljen består av 106 eiendommer langs norskekysten som er leid ut til olje- og gass-selskaper. Det dreier seg om et totalt tomteareal er på nærmere 1,8 millioner kvadratmeter og 264.000 kvadratmeter bygningsmasse.  Prisen var ni milliarder kroner.

» Svenskene ser til Norge

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også