Veidekke: Størst nedgang innen private yrkesbygg

Veidekke Bygg ser en dreining mot offentlige yrkesbygg i Norge. Oslo drar opp resultatet, mens lønnsomheten i virksomhetene på Sør- og Vestlandet er svak.
VEIDEKKE-SJEF JIMMY BENGTSSON: – I tiden fremover vil vi fortsette å utvikle Veidekke som en rendyrket entreprenør, med vekt på effektiv drift og kort vei fra prosjekt til konsernledelse, noe omstruktureringen av Veidekkes virksomhet i Sverige er et eksempel på- | Foto: Veidekke ASA
VEIDEKKE-SJEF JIMMY BENGTSSON: – I tiden fremover vil vi fortsette å utvikle Veidekke som en rendyrket entreprenør, med vekt på effektiv drift og kort vei fra prosjekt til konsernledelse, noe omstruktureringen av Veidekkes virksomhet i Sverige er et eksempel på- | Foto: Veidekke ASA

Entreprenøren Veidekke er ute med rapporten for andre kvartal. Den viser at ordreinngangen i kvartalet utgjorde 10,1 milliarder kroner, mot 11,5 milliarder kroner.

Ved utgangen av kvartalet utgjorde ordrereserven 39,7 milliarder kroner, mot 39,5 milliarder kroner for ett år siden. Ordrereserven økte innenfor offentlige yrkesbygg og samferdsel, mens andelene private yrkesbygg og boliger avtok. Om lag to tredeler av ordrereserven kommer til omsetning i de neste tolv månedene.

Den norske byggevirksomheten (Veidekke Bygg) fikk et resultat før skatt på 138 millioner kroner, mot 140 millioner kroner i samme periode i fjor.

Sterkt i Oslo, svakt i sør og vest

Virksomheten i Oslo, som står for størstedelen av resultatbidraget i segmentet Bygg Norge, økte resultatet fra samme kvartal i fjor. Lønnsomheten i virksomhetene på Sør- og Vestlandet var svak, innrømmer selskapet. Resultatet i denne delen av virksomheten falt sammenlignet med tilsvarende kvartal i 2020.

Samlet resultatmargin i Bygg Norge var 3,9 prosent, som er uendret fra andre kvartal i fjor.

Veidekke Bygg reduserte omsetningen fra 3.601 millioner kroner i andre kvartal 2020 til 3.564 millioner kroner i år. Omsetningen er på et høyt nivå på Østlandet.

Ved utgangen av andre kvartal utgjorde ordrereserven i den norske byggevirksomheten 12.643 millioner kroner, mot 14.762 millioner kroner for ett år siden.

Ordrereserven falt også i andre kvartal, men den negative trenden ser ifølge Veidekke ut til å flate ut sammenlignet med foregående kvartaler. Det var størst nedgang innenfor private yrkesbygg, melder selskapet.

Når det gjelder konsernet totalt sett falt omsetningen fra 9.890 millioner kroner i andre kvartal 2020 til 9.810 millioner kroner i år. Resultatet etter skatt for videreført virksomhet ble 303 millioner kroner, opp fra 278 millioner kroner i fjor.

Nye byggekontrakter i kvartalet:

  • Kirkegata 23–25. Undervisningsbygg i Oslo for AVA Eiendom. Kontrakten er på 407 millioner kroner 
  • Sykkelvei Kronstadtunnelen. Sykkelvei og -tunnel i Bergen for Bybanen Utvikling: 308 millioner kroner
  • Løren Botaniske BT2. Boligprosjekt i Oslo for Nordr og OBOS: 255 millioner kroner
  • PostNord Hanekleiva. Terminal i Holmestrand for Postnord: 167 millioner kroner
  • Hemsedal sentralskule. Skolebygg for Hemsedal kommune: 143 millioner

Eiendomsvirksomheten ble solgt

Veidekke er et rent entreprenørselskap etter at konsernets eiendomsvirksomhet ble solgt til et konsortium bestående av Fredensborg, Fredensborg Bolig, Norwegian Property og Union Real Estate Fund III Holding i fjor sommer.

Her finner du hele rapporten og presentasjonen

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

HAR GÅTT BORT: Advokat Pål Martin Sand. | Foto: Dæhlin Sand Advokatfirma

Pål Martin Sand er død