Grønt lys til 52.000 kvadratmeter med havromsteknologi

Bygningsrådet i Trondheim godkjente fredag reguleringsplanen for Ocean Space Centre. Senteret skal holde til på samme tomt som Sintef Ocean og Institutt for marin teknikk ved NTNU har tilhold i dag. 
STORE PLANER: Bygget skal, så sant det blir realisert, inneholde skal inneholde våte og tørre laboratorier med havbasseng, konstruksjons- og maskinlaboratorier, undervisningslokaler og undervisningslaboratorier, kontor- og møtelokaler. | Foto: Snøhetta
STORE PLANER: Bygget skal, så sant det blir realisert, inneholde skal inneholde våte og tørre laboratorier med havbasseng, konstruksjons- og maskinlaboratorier, undervisningslokaler og undervisningslaboratorier, kontor- og møtelokaler. | Foto: Snøhetta

«Ocean Space Centre (OSC) skal bli et av verdens mest avanserte anlegg for forskning og undervisning på havromsteknologi, og mulighetene som ligger i havrommet,» skriver Sintef i en pressemelding.

Bygningsrådet i Trondheim kommune godkjente med ni mot to stemmer reguleringsplanen for det nye nasjonale kunnskapssentret.

Nå mangler kun endelig beslutning i bystyret og et finansieringsvedtak fra Stortinget før Statsbygg kan gå i gang med oppføringen av det 52.000 kvadratmeter store bygget på Tyholt i Trondheim.

Første mulige «luke» i finansieringsplanene er når regjeringen legger frem forslag til statsbudsjett i oktober, men en endelig beslutning tas først i desember med budsjettvedtaket. Forutsatt at OSC går gjennom, er ventet prosjektstart satt til januar 2022 med byggestart i april samme år.

Om Stortinget bevilger penger vil Statsbygg være byggherre mens NTNU blir eier av byggene når senteret står ferdig. Sintef vil som i dag leie lokaler og laboratorier av NTNU.

Bystyret i Trondheim skal behandle reguleringsplanen 3. september. Gitt en positiv beslutning i bystyret, er det ventet at det vil bli bevilget penger over neste års statsbudsjett, slik at byggingen kan komme i gang allerede i 2022. Under behandlingen i Bygningsrådet var det overveldende flertall for reguleringsplanen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

ÅRET RUNDT: Thor Thoeneie forteller at han badet året rundt - uansett. Her fra Cannes under Mipim i mars. | Foto: Privat

Oslo Airport City-sjefen: – Vi arbeider med planer for utvikling og utbygging av inntil en million kvadratmeter

Thor Thoeneie mener sosial- og økonomisk bærekraft konsekvent får for lite oppmerksomhet, noe som blant annet går utover utbyggernes forutsigbarhet. – Private utbyggere sitter på all risiko, sier han.

For abonnenter

Les også