EiendomsWatch

Tung duo inn i ny Pangea-avdeling

Pangea Property Partners nye Debt Advisory-avdeling gikk i gang med arbeidet 1. august. 

Bård Bjølgerud henter tunge navn fra banking | Foto: Pangea PropertyPartners

– Kundene våre, både i Norden og internasjonalt, har over lengre tid etterspurt gjeldsrådgivning fra Pangea, spesielt i forbindelse med transaksjoner. Denne ekspansjonen er en del av vår strategi for å bli en enda mer komplett tilbyder av transaksjoner og finansieringsrådgivning i Norden, sier administrerende direktør Bård Bjølgerud i Pangea Property Partners.

Det nye teamet skal være en uavhengig og produktnøytral gjeldsrådgiver uten egen balanse. Hovedmålgruppen er både nye og eksisterende kunder i eiendomssektoren, men Pangea ser også mot andre bransjer.

På hjemmesidene forteller Pangea at teamet i hovedsak vil ha fokus på å tilrettelegge, rådgi og strukturere gjeldstransaksjoner, inkludert kapitalinnhentingsstrategi for fremmedkapital.

Bjølgerud legger til at det er naturlig å starte med et team i Norge, og etter hvert trolig utvide til et lignende team i Sverige.

Terje A. Pettersen leder teamet som består av to partnere. Pettersen kommer fra stillingen som Head of Corporate Loan Origination & Co-Head of Debt Capital Markets i SEB og har med seg John Stene som kommer fra stillingen som Vice President, Corporate & Institutional Advisory i Swedbank. De to startet arbeidet 1. august, skriver Pangea i et nyhetsbrev.

– Det nordiske næringseiendomsmarkedet har et transaksjonsvolum på over 400 milliarder kroner i året, og en betydelig del av dette finansieres med gjeldskapital. Finansieringsmarkedet for eiendoms- og gjeldsrådgivning er også et betydelig voksende segment både i Norden og internasjonalt. Pangea har derfor rekruttert to av de absolutt beste på dette området i Norge, sier Bjølgerud om nyansettelsene.

Mer fra EiendomsWatch

Flere tilbake på hjemmekontor

Høsten ser ut til å trekke flere tilbake til hjemmekontor. Fra juni er andelen som svarer at de primært jobber fra hjemmekontor doblet.

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch