EiendomsWatch

Origo Eiendom vil bygge ut i Drammen

Origo Eiendom har store utbyggingsplaner rundt Bragernes torg i Drammen.

KIRKEGATA I DRAMMEN: Bragernes torg i bakgrunnen | Foto: NTB

Daglig leder Christer Pedersen sier til Drammens Tidende at de i fjor solgte Parkkvartalet på Gamle Kirkeplass til et fond for 350 millioner kroner. Pengene fra salget ble brukt til å kjøpe opp en eiendomsportefølje i Drammen.

– Vi vil satse enda mer rundt Bragernes torg, og flere av eiendommene har vi hatt i kikkerten ganske lenge, uttaler Pedersen.

Origo eier flere eiendommer langs St. Olavs gate som de nå ønsker å videreutvikle.

– Dette er innenfor vårt satsingsområde. Dette er mange gode eiendommer med mange gode leietakere.

Det er planer om å rive bygget hvor Family Tattoo holder til, for så å sette opp et næringsbygg.

Selskapet håper på å kunne sette i gang med prosjektene i løpet av første halvår neste år, men det avhenger av kommunen.

I  februar i fjor skrev Drammens Tidende om Origos planer om et nytt leilighetshotell i Øvre Storgate 5. Da ble det uttalt at planen var at det skulle stå ferdig innen et halvannet år. Pedersen  sier at de ikke er langt unna mål.

–  Vi venter på siste godkjennelse,  sier han.

Origo Eiendom driver leilighetshotell i Vinjes gate, og eier blant annet byggene som huser Domino's Pizza og Sakura Sushi, Condelica, Vertshuset Oscar og Stallen, samt Home Bar.

Mer fra EiendomsWatch

Flere tilbake på hjemmekontor

Høsten ser ut til å trekke flere tilbake til hjemmekontor. Fra juni er andelen som svarer at de primært jobber fra hjemmekontor doblet.

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch