Fevang med spark mot finans- og statsministeren

Eiendomsselskapet Fevang fikk rekordresultater i 2020. Ole Andreas Fevang benytter anledningen til å kritisere både finans- og statsministeren.
85 MILLIONER I GEVINST: 2020 ble et rekordår for Ole Andreas Fevang. | Foto: Fevang
85 MILLIONER I GEVINST: 2020 ble et rekordår for Ole Andreas Fevang. | Foto: Fevang

Eiendomsselskapet Fevang tjente 81,7 millioner kroner før skatt i fjor, mot 2,4 millioner kroner året før. Det var salgsgevinster som dro opp. Det ble solgt eiendommer for rundt 300 millioner kroner i 2019/2020, med en gevinst på 85 millioner kroner. Det dreier seg om sentrumseiendommer rundt Bragernes Torg i Drammen bestående av kontor-, handels- og serveringslokaler, samt noe bolig.

– På grunn av gevinsten ble 2020 det beste året noen gang, sier Ole Andreas Fevang i Fevang til Finansavisen.

Han sier 2020 var et meget krevende og spesielt år med leietakere som fikk nedstengt virksomheten.

– Vi valgte å være proaktive og gå i dialog, og hvor vi ga behovsprøvd støtte gjennom nedsettelse og fritak av leie, sier Fevang.

– Det var klokt å gjøre dette, men jeg reagerer på at finansministeren og statsministeren uttalte at eiendomsbransjen, som den eneste bransjen, måtte gå inn og hjelpe. Det var spesielt - det var mange andre bransjer som også kunne bidratt, sier investoren til avisen.

Selskapet hadde salgsinntekter på 49 millioner kroner i fjor, mot 61,1 millioner kroner i 2019.

«Fevang har gjennom hele 2020 hatt god utvikling og 2021 har startet i tråd med budsjett. Selskapet har derfor stor fremtidstro», heter det i årsberetningen fra selskapet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

ÅRET RUNDT: Thor Thoeneie forteller at han badet året rundt - uansett. Her fra Cannes under Mipim i mars. | Photo: Privat

Oslo Airport City-sjefen: – Vi arbeider med planer for utvikling og utbygging av inntil en million kvadratmeter

Thor Thoeneie mener sosial- og økonomisk bærekraft konsekvent får for lite oppmerksomhet, noe som blant annet går utover utbyggernes forutsigbarhet. – Private utbyggere sitter på all risiko, sier han.

For abonnenter

Les også