EiendomsWatch

Fevang med spark mot finans- og statsministeren

Eiendomsselskapet Fevang fikk rekordresultater i 2020. Ole Andreas Fevang benytter anledningen til å kritisere både finans- og statsministeren.

85 MILLIONER I GEVINST: 2020 ble et rekordår for Ole Andreas Fevang. | Foto: Fevang

Eiendomsselskapet Fevang tjente 81,7 millioner kroner før skatt i fjor, mot 2,4 millioner kroner året før. Det var salgsgevinster som dro opp. Det ble solgt eiendommer for rundt 300 millioner kroner i 2019/2020, med en gevinst på 85 millioner kroner. Det dreier seg om sentrumseiendommer rundt Bragernes Torg i Drammen bestående av kontor-, handels- og serveringslokaler, samt noe bolig.

– På grunn av gevinsten ble 2020 det beste året noen gang, sier Ole Andreas Fevang i Fevang til Finansavisen.

Han sier 2020 var et meget krevende og spesielt år med leietakere som fikk nedstengt virksomheten.

– Vi valgte å være proaktive og gå i dialog, og hvor vi ga behovsprøvd støtte gjennom nedsettelse og fritak av leie, sier Fevang.

– Det var klokt å gjøre dette, men jeg reagerer på at finansministeren og statsministeren uttalte at eiendomsbransjen, som den eneste bransjen, måtte gå inn og hjelpe. Det var spesielt - det var mange andre bransjer som også kunne bidratt, sier investoren til avisen.

Selskapet hadde salgsinntekter på 49 millioner kroner i fjor, mot 61,1 millioner kroner i 2019.

«Fevang har gjennom hele 2020 hatt god utvikling og 2021 har startet i tråd med budsjett. Selskapet har derfor stor fremtidstro», heter det i årsberetningen fra selskapet.

Mer fra EiendomsWatch

Svensk boligaktør jakter norsk partner

Co-living-aktøren Allihoop ønsker å etablere seg utenfor Sverige. – Oslo er en veldig interessant by som vi trenger å lære mer om, sier Milad Barosen, toppsjef og medgründer, til EiendomsWatch.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger