EiendomsWatch

Norconsult skal kartlegge klimarisiko i 90 Entra-bygg

Norconsult har inngått en avtale med Entra om å kartlegge klimarisikoen i Entras mer enn 90 eiendommer.

POWERHOUSE KJØRBO: Ett av byggene som omfattes av klimarisikokartleggingen Norconsult skal gjennomføre for Entra | Foto: Entra - Lars Petter Pettersen

Dette er et ledd i Entras arbeid med å identifisere porteføljens risiko for klimapåvirkning, både fra dagens klima, men også fra fremtidige klimaendringer.

Kartleggingen vil være i henhold til kriteriene i EUs taksonomi – et regelverk som skal definere om investeringer er bærekraftige og klimavennlige.

Siden 2017 har Entra jobbet målrettet med å miljøsertifisere sine eiendommer, og risikovurderingen er i henhold til den internasjonale miljøsertifiseringen BREEAM In-Use-kriterier for robusthet.

I tillegg til den fysiske klimarisikoen, skal Norconsult også gjennomgå beredskapsplaner og vurdere Entras overordnede overgangsrisiko, altså risikoen Entra som selskap har som følge av omstilling til lavutslippssamfunnet.

– Entra skal være miljøledende i eiendomsbransjen, sier Trond Simonsen, miljøsjef i Entra.

Mer fra EiendomsWatch

Flere tilbake på hjemmekontor

Høsten ser ut til å trekke flere tilbake til hjemmekontor. Fra juni er andelen som svarer at de primært jobber fra hjemmekontor doblet.

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch