Storebrand kjøper dansk eiendomsforvalter for 690 millioner

Storebrand kjøper den danske eiendomsforvalteren Capital Investment, som forvalter i underkant av 28 milliarder kroner. 
STORHANDLER I DANMARK: Odd Arild Grefstad blar opp 690 millioner kroner for dansk eiendomsforvalter | Foto: Lise Eide Risanger/Storebrand
STORHANDLER I DANMARK: Odd Arild Grefstad blar opp 690 millioner kroner for dansk eiendomsforvalter | Foto: Lise Eide Risanger/Storebrand

Storebrand har inngått en avtale om oppkjøp av Capital Investment, en dansk eiendomsforvalter med hovedkontor i København.

– Vår kapitalforvaltningsvirksomhet har vokst betydelig de siste årene, og vi har opparbeidet en sterk posisjon utenfor våre hjemmemarkeder Norge og Sverige. Storebrand er en av de største og raskest voksende kapitalforvalterne i Norden med mer enn 1.000 milliarder kroner i forvaltningskapital. Transaksjonen setter ytterligere fart i Storebrands vekststrategi innen nordiske alternative investeringer og vil ytterligere bygge Storebrands posisjon som inngangsport til det nordiske markedet innen kapitalforvaltning, sier Odd Arild Grefstad, konsernsjef i Storebrand, i en børsmelding.

– Veksten vår er et tegn på tillit fra kundene, og vi er godt posisjonert innen bærekraftige og alternative investeringer - som er sterke trender innen kapitalforvaltning. Capital Investment vil ytterligere styrke vår posisjon innen alternative investeringer - spesielt innen eiendom. Selskapet har godt etablerte danske og internasjonale kunderelasjoner, og vi ser gjensidige fordeler for både kunder og Storebrand gjennom dette oppkjøpet. Capital Investment og deres kunder vil også dra fordeler av Storebrands ekspertise innen bærekraftige investeringer, sier konserndirektør Storebrand Kapitalforvaltning, Jan Erik Saugestad.

Oppkjøpet av Capital Investment er ifølge børsmeldingen i tråd med strategien presentert på Storebrands kapitalmarkedsdag i 2018, som ble forsterket i 2020; Å vurdere bolt on oppkjøp som utfyller den nåværende forretningen og fremskynder vekst.

Capital Investment vil bli en del av Storebrand Asset Managements multi-boutique tilbud og fortsetter som et separat selskap innen eiendomsaktiviteter.

Inngangsport til Norden

Storebrand Eiendom er en stor og viktig aktør i det nordiske eiendomsmarkedet med eiendomsmidler verdt 50 milliarder kroner under forvaltning.

Capital Investment forvalter i underkant av 20 milliarder danske kroner (28 milliarder norske kroner) og vil styrke investeringsevnen og komplementere oppkjøpskapasiteten. Dette vil bidra til å fremskynde veksten i Danmark og internasjonalt, heter det i børsmeldingen.

– Vi er svært glade for å kunne ønske Capital Investment velkommen som en del av Storebrand Asset Management. Våre felles ressurser og kunnskap gir en god mulighet til å styrke vårt nordiske tilbud ytterligere. Vi erfarer at mange institusjonelle investorer ønsker diversifisering, og at ikke-nordiske investorer vil investere på tvers av regionen, fortsetter Saugestad.

Capital Investments konsernsjef/administrerende direktør (CEO), Jesper Dambord, ser fram til å bygge et sterkere team:

–Vi er begeistret over å bli en del av Storebrand Asset Management, og transaksjonen vil kombinere to sterke markedsledere til en pan-nordisk plattform for best-in-class tjenester innen eiendomsforvaltning. Med Storebrand Asset Management er vi i stand til å fortsette vårt varierte hands-on arbeid med våre beiendommer og kunder, samtidig som vi kan utvide vårt tjenestetilbud og utvikle nye og spennende konsepter, sier han.

Transaksjonen vil ha begrenset effekt på regulatoriske nøkkeltall og oppkjøpet vil ikke påvirke Storebrands utbyttekapasitet for regnskapsåret 2021.

Betaler 500 millioner danske kroner

Transaksjonen er forventet å påvirke konsernets solvensgrad med minus 1,5 prosentpoeng. Overskudd fra selskapet vil bygge opp under Storebrandkonsernets kontantstrømgenerering. Capital Investments resultat før skatt 2021 er estimert til omtrent 60 millioner danske kroner. Kjøpsprisen er 500 millioner danske kroner, noe som tilsvarer 690 millioner kroner.

Femti prosent av kjøpet vil bli finansiert gjennom utstedelse av nye aksjer i Storebrand ASA.

Videre er et ytterligere vederlag betinget fremtidig forretningsutvikling hos Capital Investment. Transaksjonen betinger regulatoriske godkjennelser, fremgår det av børsmeldingen fra Storebrand.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også