Ny BREEAM-NOR utsatt til 2022

For å sikre at den nye BREEAM-NOR-manualen vil være i tråd med de nyeste kravene, utsettes lanseringen.
NY DATO: Den nye lanseringsdatoen for BREEAM-NOR blir 28. februar 2022. | Foto: Finn Ståle Feldberg/GBA
NY DATO: Den nye lanseringsdatoen for BREEAM-NOR blir 28. februar 2022. | Foto: Finn Ståle Feldberg/GBA

Etter planen skulle den nye BREEAM-NOR-manualen blitt lansert i november 2021. Nå varsler Grønn Byggallianse i en pressemelding at det vil komme en forsmak på den nye manualen under BREEAM-NOR-konferansen – fra ord til handling 25. november 2021.

Den nye lanseringsdatoen for BREEAM-NOR blir 28. februar 2022.

– De store endringene i lovverket som skjer akkurat nå, fører til at vi må utsette lanseringen av BREEAM-NOR til 2022. Dette vil sikre at manualen er i tråd med de nyeste kravene og kan brukes i lang tid framover, sier Viel Sørensen, ansvarlig for BREEAM i Grønn Byggallianse, i meldingen.

Sørensen viser til forslag til endringer i teknisk forskrift, som nå er på høring og etter planen trer i kraft 1. januar 2022. Et forslag som vil påvirke den nye BREEAM-NOR-manualen er krav om klimagassregnskap for alle bygg og muligheten for lempinger i u-verdikrav hvis man oppnår reduksjon i CO2-utslipp fra materialer.

– I tillegg trenger vi avklaringer om hvordan Norge skal implementere EUs taksonomi for bærekraftig finans før vi lanserer manualen. Det er spesielt viktig å få på plass en definisjon av nesten null-energi bygg i Norge, sier hun.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også