EiendomsWatch

Direktør i Boligprodusentene: – Sånn som det er nå, kan ikke bankene levere grønne lån til bygg

Boligprodusentene viser til at norske myndigheter ikke følger EUs regelverk for energikrav til bygg, noe som gjør at bankene ikke har mulighet til å levere grønne lån.

Administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentene mener norske banker ikke får stille til start når taksonomien inntrer. | Foto: Boligprodusentenes Forenin

I en artikkel på sine nettsider skriver Boligprodusentene om de positive virkningene etter Covid-19. Der kommer administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentene inn på høringsforslaget til nye TEK-krav fra myndighetene, og at dette forslaget ikke har tilpasset teknisk forskrift til EUs bygningsenergidirektiv som stiller energikrav til bygg.

Nye EU-regler for bærekraftig finansiering, eller bedre kjent som EUs taksonomi, viser til disse energikravene i bygningsenergidirektivet. Jæger mener at manglende tilpasninger til EU-regelverket kan gjøre boligfinansieringen dyrere, og at norske banker ikke får stille til start i taksonomien.

Les hele artikkelen

Få 21 dagers fri tilgang.
Ingen kredittkort nødvendig.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til EiendomsWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra EiendomsWatch

Axa med storkjøp i logistikk

Den franske kapitalforvalteren Axa har kjøpt en portefølje av logistikkeiendommer i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Selgeren er NREP.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch