EiendomsWatch

Ap-politiker: – Det blir sluset for mye penger i eiendom

Eigil Knutsen, finanspolitiker i Arbeiderpartiet, ser «bobletendenser» i næringseiendomsmarkedet. Nå vil han skjerpe skattleggingen.

SER BOBLER I NÆRINGSEIENDOM: Aps Eigil Knutsen vil skjerpe beskatningen. | Foto: NTB

Arbeiderpartiet ønsker å skattlegge eierne av aksjer og næringseiendom mye mer enn man gjør i dag.  Mens verdsettelsesrabatten i dag er på 45 prosent, går partiet inn for at denne skal reduseres til 20 prosent.

– I dag er det en stor rabatt på aksjer og næringseiendom i formuesskatten. Vi vil reversere tilbake til 2016-nivået. Det vil påvirke de store eiendomsselskapene, som driver opp boligprisene i Oslo-regionen, sier Eigil Knutsen, fungerende finanspolitisk talsperson for Arbeiderpartiet, til Nationen.

Knutsen er tydelig på at markedet på næringseiendom henger sammen med det «vanlige» boligmarkedet, skriver avisen.

Ifølge Knutsen er det «bobletendenser» i næringseiendomsmarkedet.

Finanspolitikeren mener skattepolitikk kan veie opp for noen av de geografiske forskjellene i formue vi ser i dag.

– Det er åpenbart at skattevilkårene er for gunstige. Det blir sluset for mye penger i eiendom, både fra private og bedrifter, sier stortingsrepresentanten.

Mer fra EiendomsWatch

Flere tilbake på hjemmekontor

Høsten ser ut til å trekke flere tilbake til hjemmekontor. Fra juni er andelen som svarer at de primært jobber fra hjemmekontor doblet.

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch