Eiendomsutvikler siktet for millionbedrageri

En mann i 30-årene er pågrepet for dokumentfalsk og bedrageri av 20 millioner kroner, skriver Ringsaker Blad.
ALVORLIG: Økoteamet i Innlandet politidistrikt kaller siktelsen mot eiendomsutvikleren «svært alvorlig». | Foto: Fredrik Hagen / NTB
ALVORLIG: Økoteamet i Innlandet politidistrikt kaller siktelsen mot eiendomsutvikleren «svært alvorlig». | Foto: Fredrik Hagen / NTB

Lokalavisen melder onsdag om pågripelsen, som skjedde i boligen til eiendomsutvikleren tirsdag formiddag.

Lederen for økoteamet i Innlandet politidistrikt, Richard Røed, opplyser til avisen at bakgrunnen er en «svært alvorlig siktelse».

– Vi har pågrepet en person i Ringsaker som er siktet for dokumentfalsk og bedrageri av 20 millioner kroner, samt skatte- og avgiftsunndragelser i forbindelse med et bokettersyn, sier han til Ringsaker Blad.

Avisen skriver at bedrageriet skal dreie seg om et byggelån i en lokal bank knyttet til et eiendomsutviklingsprosjekt i en annen kommune i Innlandet. Politiet mener siktede fikk byggelånet på over 20 millioner kroner gjennom forfalskede dokumenter.

Ifølge lokalavisen omfatter politiets påstand forfalskning av et dokument i den aktuelle kommunen i forbindelse med behandlingen av en byggesak. Samtidig skal pengene fra byggelånet ikke ha gått til byggeprosjektet, skriver Ringsaker Blad.

Skatteetaten skal også ha anmeldt Ringsaker-mannen for skatte- og avgiftsunndragelser for flere millioner kroner, erfarer avisen. Dette skal knytte seg til en konkurs han var involvert i for en tid tilbake.

Forsvareren til den siktede sier til lokalavisen at mannen ikke ønsker å ytre seg offentlig om saken.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også